Consuegra: “es valora un menú amb producte poc habitual”

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

150903nEn uns mesos, l’Astoria (carrer Bonaire 27) s’ha fet un nom entre els establiments amb millor relació qualitat-preu de la ciutat. El menú de 12,50 euros, amb racions suficients, bona presentació i receptes elaborades més pròpies de carta, sorprèn en veure que inclou, a més, una oferta amb una dotzena d’entrants, una desena de plats principals i diverses postres.

Daniel Consuegra, amb només 33 anys, és el propietari i responsable de sala del restaurant i té clar que “el client valora trobar productes i elaboracions poc habituals en un menú de 12,50 euros i, alhora, és coneixedor de què podem oferir per aquest preu”. Consuegra explica que “una altra cosa que ens permet incloure plats com l’espatlla de xai o el garrí, en el menú, és la rotació. Comprem en quantitat i sabem que sortirà”.
D’altra banda, el servei de sala i el punt creatiu que el cuiner Oriol Vilches imprimeix en els diferents plats del menú completen la fórmula d’èxit de l’establiment. Vilches, amb 38 anys, s’ha format en diferents fogons on ha consolidat l’ofici.
Per la seva banda, Consuegra explica que, tot i que treballa des dels 16 anys en negocis hostalers, l’Astoria és la seva primera experiència laboral en un restaurant.
La sopa freda de “zaatzuki” amb nous; l’Amanida de gules i fruita seca; el Remenat d’espàrrecs i pernil; els Caragols a la llauna; el Carpaccio de vedella amb ceps confitats i snacks salats; o el Risotto de botifarra negra; són alguns de la dotzena de primers plats que vam trobar.
Les Tires de calamar estofades amb la seva tinta, arròs perfumat i allioli; el Llenguado al Josper amb verduretes; la Suprema de nero; l’Entrecot al carbó d’alzina; el Turnedó de filet de porc amb salsa de foie; o la Cuixa de xai a la brasa amb allioli i la seva patata; eren alguns dels segons plats, oferta que destacava pel bon ús del forn amb brasa Josper que dóna el toc de la casa als diferents plats.
Com a postres: la Mousse de Baileys; la Pannacotta de vainilla; la “Crème brûlée” de timó (acabada sobre la brasa); o el Milfulls de galeta integral i moca, entre altres.
A més del menú del dia, que a la nit s’ofereix per 16,50 euros, també hi ha altres fórmules com els menús de brasa o de tapes.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats