[:ca]Christian Lapó guanya el concurs de cuina de la Fira Q de Balaguer[:es]Christian Lapó gana el concurso de cocina de la Fira Q de Balaguer[:]

Comparteix:

Como Pomona

Como Pomona

180504Grup

[:ca]Jesús Gimena va obtenir el segon premi amb un Tàrtar de Truita de Riu

La Fira Q de Balaguer consolida la seva aposta per la gastronomia i el producte de proximitat amb el concurs “De la nostra terra al plat” que organitza l’Associació Gastrobar i l’Associació de comerciants de la capital de la Noguera.

El jove Christian Lapó, amb la presentació d’una Truita de Riu de Tavascan amb “ajoblanco” de pera i salsa de cítrics i coco; va ser el guanyador de la final d’aquest concurs de cuina de proximitat que es va celebrar el diumenge, dia 29 d’abril, en el marc de la Fira Q de Balaguer. Jesús Gimena, amb un Tàrtar de Truita de Riu d’Alfarràs, tomàquet amb mostassa, pera amb alfàbrega, i soia; va obtenir el segon premi de la competició.

Els altres tres cuiners finalistes que van participar en l’eliminatòria davant el públic de la fira de la capital de la Noguera van ser: Francesc Baudilio, amb un Magret d’ànec amb textures de pera i ratafia; Cristian Guardia, amb Passió de pera; i Marc Majós, que va presentar uns Calamars farcits de peus de porc i festucs amb chutney de pera.

El Jurat de la final del concurs va estar format per Josep Maria Castaño, del restaurant Malena de Gimenells, guardonat amb una estrella Michelin; Jordi Pallàs del restaurant Aimia de Lleida; el restaurador referent del moviment Slow Food a Ponent, Enric Millà del restaurant El Dien de Vallfogona de Balaguer; i el guanyador de les tres primeres edicions del concurs, Vitaly Dovzhenets, ara cap de cuina al Cau de Sant Llorenç.

[:es]Jesús Gimena obtuvo el segundo premio con un Tartar de Trucha de Río

La Feria Q de Balaguer consolida su apuesta por la gastronomía y el producto de proximidad con el concurso “De nuestra tierra al plato” que organiza la Asociación Gastrobar y la Asociación de comerciantes de la capital de la Noguera.

El joven Christian Lapó, con la presentación de una Trucha de Río de Tavascán con “ajoblanco” de pera y salsa de cítricos y coco; fue el ganador de la final de este concurso de cocina de proximidad que se celebró el domingo, día 29 de abril, en el marco de la Feria Q de Balaguer. Jesús Gimena, con un Tartar de Trucha de Río de Alfarràs, tomate con mostaza, pera con albahaca, y soja; obtuvo el segundo premio de la competición.

Los otros tres cocineros finalistas que participaron en la eliminatoria ante el público de la feria de la capital de la Noguera fueron: Francesc Baudilio, con un Magret de pato con texturas de pera y ratafía; Cristian Guardia, con Pasión de pera; y Marc Majós, que presentó unos Calamares rellenos de pies de cerdo y pistachos con chutney de pera.

El Jurado de la final del concurso estuvo formado por José María Castaño, del restaurante Malena de Gimenells, galardonado con una estrella Michelin; Jordi Pallàs del restaurante Aimia de Lleida; el restaurador referente del movimiento Slow Food en Ponent, Enric Millà del restaurante El Dien de Vallfogona de Balaguer; y el ganador de las tres primeras ediciones del concurso, Vitaly Dovzhenets, ahora jefe de cocina en el Cau de Sant Llorenç.

[:]

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats