[:ca]Cap de setmana gastronòmic amb la Truita de Riu d’Alfarràs[:es]Fin de semana gastronómico con la Trucha de Río de Alfarrás[:]

Comparteix:

Como Pomona

Como Pomona

170420xanfra_1

[:ca]Joel Castanyé serà el pregoner d’una mostra amb presentacions i degustacions del 21 al 23 d’abril

Alfarràs està decidida a fer de la truita de riu una icona del poble, com ja ho és el Préssec de Pinyana. La cuina de la truita serà protagonista en presentacions de plats i degustacions diverses en el decurs de la mostra gastronòmica d’aquest cap de setmana del 21, 22 i 23 d’abril. Joel Castanyé, xef de la Boscana, serà el pregoner.

L’Ajuntament d’Alfarràs, organitzador de la Mostra Gastronòmica de la Truita de Riu d’Alfarràs –amb la col·laboració de la Piscifactoria Santa Ana i altres establiments de la localitat–, ha programat per demà divendres dia 21 d’abril, un Corretruita a ritme de “batukada” i tapa amb cervesa o vi, a dos euros per parada. Al Rincón de la Josefa es podrà tastar la Truita de Riu amb pasta de full, ceba i pebrot, i herbes aromàtiques; el Xamfrà oferirà les tapes Cruixent, Fresca, Del Corral o Tropical; Ca l’Àngel prepararà Mini pizzes de truita amb salses variades i empanada gallega amb truita; i La Barretina optarà per l’Esponjós de truita a la navarresa.

Dissabte, al matí, a partir de les 11 hores, seran els cuiners de la Boscana, Joel Castanyé i Mateu Blanch, qui presentaran diferents plats de truita a l’Ajuntament; i, tot seguit, la bloguera Anna Hallado farà la seva demostració culinària amb Thermomix.

La tarda de dissabte, després del Dinar de la Truita, a partir de les 18 hores, seran els cuiners dels Food Trucks participants en la mostra i els alumnes guanyadors del concurs de l’Escola d’Hoteleria i Turisme de Lleida, els que presentaran els seus plats.

Però, la Mostra Gastronòmica, viurà el seu moment àlgid el diumenge al migdia quan es podran degustar més d’una desena de tapes i canapès, a la plaça Sant Pere d’Alfarràs.

Dinar de la Truita amb Cal Gumer, el dissabte

El programa de la Mostra contempla, dissabte al migdia, un menú de tast a Ca La Ferratina elaborat per Cal Gumer Events amb Tàrtar de Truita de riu amb cruixent de pa de sègol i Copeta de poma amb safrà, nucli de formatge Montagnolo i truita amb soja, com a aperitius. Crema de bolets amb cruixent de truita i oli de tòfona, com entrant; Truita de riu fumada amb verduretes i salsa de pernil ibèric, com a primer plat; mentre que el Xai cuit a baixa temperatura i farciment al toc de foie amb crema d’espinacs i bescuit de Garam Massala, serà el segon plat del banquet. A les postres, Mel i mató a l’estil Cal Gumer. Els plats estaran maridats amb vins de Lagravera i Castillo de Monesma.

[:es]Joel Castanyé será el pregonero de una muestra con presentaciones y degustaciones del 21 al 23 de abril

Alfarràs está decidida a hacer de la trucha un icono del pueblo, como ya lo es el Melocotón de Pinyana. La cocina de la trucha será protagonista en presentaciones de platos y degustaciones varias en el transcurso de la muestra gastronómica de este fin de semana del 21, 22 y 23 de abril. Joel Castanyé, chef de la Boscana, será el pregonero.

El Ayuntamiento de Alfarràs, organizador de la Muestra Gastronómica de la Tortilla de Río de Alfarràs -con la colaboración de la Piscifactoría Santa Ana y otros establecimientos de la localidad-, ha programado para mañana viernes día 21 de abril, un Corretruita a ritmo de “batukada” y tapa con cerveza o vino, a dos euros por parada. Al Rincón de la Josefa se podrá probar la Tortilla de Río con hojaldre, cebolla y pimiento, y hierbas aromáticas; el Chaflán ofrecerá las tapas Crujiente, Fresca, Del Corral o Tropical; Ca del Ángel preparará Mini pizzas de tortilla con salsas variadas y empanada gallega con tortilla; y La Barretina optará por la Esponjoso de trucha a la navarra.

Sábado, por la mañana, a partir de las 11 horas, serán los cocineros de la Boscana, Joel Castanyé y Mateu Blanch, quien presentarán diferentes platos de tortilla en el Ayuntamiento; y, a continuación, la bloguera Anna Hallado hará su demostración culinaria con Thermomix.

La tarde del sábado, después de la Comida de la Tortilla, a partir de las 18 horas, serán los cocineros de los Food Trucks participantes en la muestra y los alumnos ganadores del concurso de la Escuela de Hostelería y Turismo de Lleida, los que presentarán sus platos.

Pero, la Muestra Gastronómica, vivirá su momento álgido el domingo al mediodía cuando se podrán degustar más de una decena de tapas y canapés, en la plaza San Pedro de Alfarràs.

Comida de la Tortilla con Cal Gumer, el sábado

El programa de la Muestra contempla, el sábado al mediodía, un menú de degustación en Ca La pegatinas elaborado por Cal Gumer Events con Tartar de Trucha con crujiente de pan de centeno y copita de manzana con azafrán, núcleo de queso Montagnola y tortilla con soja, como aperitivos. Crema de setas con crujiente de tortilla y aceite de trufa, como entrante; Trucha ahumada con verduritas y salsa de jamón ibérico, como primer plato; mientras que el Cordero cocido a baja temperatura y relleno al toque de foie con crema de espinacas y bizcocho de Garam Massala, será el segundo plato del banquete. A los postres, Miel y mató al estilo Hay Gumer. Los platos estarán maridados con vinos de Lagravera y Castillo de Monesma.


[:]

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats