Borregos de CardedeuBorregos de Cardedeu

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

Els borregos són una especialitat de rebosteria tradicional de la vila de Cardedeu. Tot i que se n’han fet a molts llocs, la fabricació de borregos d’anís amb addicció de grans de matafaluga és una especialitat exclusiva de les fleques i les pastisseries de Cardedeu, i gaudeix avui de la marca registrada: Borregos de Cardedeu, producte artesà de qualitat.
Al principi, la seva elaboració només era una especialitat de les fleques, que els venien a pes en bosses de paper de diverses mesures. Ara totes les pastisseries n’elaboren i els distribueixen envasats.Es tracta d’un dels dolços de més llarga elaboració, per aconseguir el grau óptim pel seu consum. Pels seus singulars ingredients, atresora unes virtuts terapèutiques que el converteixen en eficaç aliment per les persones que pateixen de l’aparell digestiu. Tant es així que, temps enrera els borregos també es venien a les farmàcies, receptats com a elixir per combatre els mals de l’estòmac.
Les matèries amb què s’elaboren són: farina, sucre, mantega, ous i matafaluga, a més d’altres ingredients secrets que integren una fòrmula confidencial que passa de generació en generació.Los borregos son una especialidad de repostería tradicional de la villa de Cardedeu. A pesar de que se han hecho en muchos lugares, la fabricación de borregos de anís con adicción de granos de matalauva es una especialidad exclusiva de las panaderías y las pastelerías de Cardedeu, y disfruta hoy de la marca registrada: Borregos de Cardedeu, producto artesano de calidad.
Al principio, su elaboración sólo era una especialidad de las panaderías, que los venían a peso en bolsas de papel de varias medidas. Ahora todas las pastelerías elaboran y los distribuyen envasados. Se trata de uno de los dulces de más larga elaboración, para conseguir el grado óptimo por su consumo. Por sus singulares ingredientes, atesora unas virtudes terapéuticas que lo convierten en eficaz alimento por las personas que sufren del aparato digestivo. Tanto es así que, tiempo atrás los borregos también se vendían a las farmacias, recetados como elixir para combatir los males del estómago.
Las materias con que se elaboran son: harina, azúcar, mantequilla, huevos y matalauva, además de otros ingredientes secretos que integran una fórmula confidencial que pasa de generación en generación.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats