Un autocar des de Lleida el dissabte, dia 4 d’agost, la possibilitat d’adquirir glaçoneres pels vins blancs i rosats, i el bateig dels carrers i espais principals amb noms de varietats de raïm són les principals novetats de la Mostra Gastronòmica del Vi del Somontano que se celebrarà a Barbastre, entre els dies 2 i 5 d’agost, coincidint amb el Festival del Vi del Somontano. Un any més, la mostra comptarà amb música en directe per ambientar els tastos de vins i de gastronomia local.

Aquest any, vint-i-tres restaurants i productors locals acompanyaran els vins del Somontano amb diferents degustacions. El preu del paquet de tiquets de degustació de la Mostra seguirà sent de 5 euros. Aquest, es divideix en quatre tiquets amb els quals s’estableixen les habituals equivalències de tapes i copes a més de la novetat d’aquest any: glaçoneres i gel per mantenir frescs els vins blancs i rosats. Per cinquè any consecutiu, la ubicació de la Mostra Gastronòmica serà l’espai exterior de la Fira de Barbastre, amb més de 13.500 metres quadrats perquè els milers d’assistents comptin amb un espai ampli i confortable.

La presidenta del Consell Regulador de la Denominació d’Origen Somontano, Raquel Latre, i l’alcalde de Barbastre, Antonio Cosculluela, van presentar la Mostra i el Festival del Vi del Somontano, el passat divendres dia 13 de juliol.