[:ca]Vidal encén la brasa de L’Espurna amb el sabor del producte local[:es]Vidal enciende la brasa de L’Espurna con el sabor del producto local[:en]Vidal lights the grill of L’Espurna with the taste of local products[:]

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

171012JordiVidal

[:ca]Jordi Vidal, xef de La Guspira de Linyola, ha obert al carrer Salmerón de Lleida, al local que va acollir l’històric Forn del Nastasi; el nou restaurant L’Espurna. Un espai on “volem crear un entorn gastronòmic per gaudir d’un àpat per compartir”, explica Vidal. Els sabors dels productes locals i el bon peix, amb les aromes de la brasa…

Parets de pedra i color blanc, i mobiliari de fusta, “buscant les textures i materials naturals”, diu en Jordi. Taules rodones que atansen els comensals. Tot dibuixa una atmosfera càlida que afavoreix la intimitat de la trobada i convida a gaudir de la taula d’una manera humana i propera. Amb tres espais diferents per a 65, 30 i 20 comensals, en Jordi vol donar servei a dinars de feina i tot tipus de celebracions familiars. A més de la carta de la casa, L’Espurna ofereix Menú Executiu al migdia, de dilluns a divendres, per 16 euros; un menú gastronòmic amb tres entrants, plat principal a escollir, avant postres, i postres a escollir, per 28 euros; i diferents menús per a grups a partir de 12 persones, i que oscil·len entre els 30 i 40 euros.

Pel que fa al menú, Vidal explica que “treballem un menú diari més elaborat. La idea és que, amb un cost de 16 euros, puguem gaudir d’un entrant o primer plat elaborat; un peix o carn, a escollir; postres, aigua o una copa de vi; i. fins i tot, el cafè”. La bona execució de les receptes i la presentació acurada dels plats, són sempre senyes d’identitat de la cuina d’en Jordi que també procura captar el gust de cada producte a les seves elaboracions. Amanida de préssec amb foie i vinagreta de nous; Arròs cremós de ceps i perfum de tòfona; Coca d’escalivats amb formatge de Cal Quitèria i porradell; o Remenat d’espinacs amb pernil ibèric i teula de pa a les herbes aromàtiques; són alguns dels entrants del menú executiu.

Galta de porc a la brasa amb vegetals i formatge artesà; Vedella melosa amb cremós de patata i col; Orada al forn amb bròquil i Orio de fruits secs; i Llobarro a la brasa amb carxofes i cremós de coliflor; són algunes de les propostes de carn i peix del segon plat.
El Cremós de mató amb maduixes confitades i pera; la versió de la casa de la Coca de poma; o el Refrescant de pinya, llimona i cassís; són tres de les opcions de postres que podem degusta en aquest menú executiu.

En el cas del menú L’Espurna, inclou, com a entrants, Mi cuit de foie amb textures de fruita vermella; Coca de vegetals amb pernil ibèric i vinagreta de pinyol; i Arròs cremós de calamarsets amb escuma d’alls tendres i porradell. Els segons a escollir poden ser peixos com el Bacallà a la brasa amb la seva brandada i perfum d’alfàbrega; i el Pop a la brasa amb patata violeta i emulsió suau d’all; o plats de carn com el Farcell de cua de bou amb rossinyols i suquet de ceps; i la Ploma ibèrica a la brasa amb foie i rovellons. Com també els tres entrants; les avant postres de Refrescant de pinya, són fixes; però després podem escollir entre el Cremós de mató amb maduixes i escuma de llima; la Coca de Poma o l’Amanida de Fruita fresca de temporada. Aquest menú inclou l’aigua i el cafè però no el vi.

La carta, amb un preu mitjà d’entre 30 i 40 euros, ofereix una dotzena d’entrants per a compartir com els Daus de salmó fumat; Coca de vegetals; Cilindre d’albergínia; Arròs cremós de calamarsets; Cocotxes de bacallà amb ou de reig i all negre; Farcell de manetes de porc amb ceps, hummus de mongeta del ganxet i parmesà; Falsa coca de poma de Lleida, foie i blat de moro cruixent; Raviolis de cua de bou trufats, suquet de mostassa antiga i mel de romaní; Rovellons amb carabassa i ametlla, Taula de formatges artesans de Lleida amb pa de coca amb tomàquet; o el Pernil ibèric de gla.

Entre les carns de la casa, amb la brasa com a protagonista sense renunciar a creatives associacions de productes: Melós de vedella a la brasa amb rossinyols, patata violeta i alls tendres; Entrecot de vaca a la brasa amb mini vegetals i salsa de foie; Magret d’ànec a la brasa amb maduixes confitades, gelée de cassís i pa especiat; i Espatlla de xai a la brasa amb patata a l’all tendre i ceps.

El Bacallà a la brasa amb la seva brandada, oliva negre i emulsió d’ametlla; Pop a la brasa amb cremós de coliflor, pebre fumat i caviar d’oli; i la Vieira amb pernil ibèric suquet de calamarsets i allioli suau d’all negre, són els peixos que tanquen les propostes dels plats principals de L’Espurna.

El Mojito de Pera de Lleida; Pa amb oli i xocolata; Cromatisme de vainilla, pinya i llimona; una Versió de la Tarta Tatin; i el Cremós de mató amb textures de mels de taronger, són les propostes de rebosteria pels més golafres…

[:es]Jordi Vidal, chef de La Guspira de Linyola, ha abierto en la calle Salmerón de Lleida, en el local que acogió el histórico Forn del Nastasi; el nuevo restaurante L’Espurna. Un espacio donde “queremos crear un entorno gastronómico para disfrutar de una comida para compartir”, explica Vidal. Los sabores de los productos locales y el buen pescado, con los aromas de la brasa …

Paredes de piedra y color blanco, y mobiliario de madera, “buscando las texturas y materiales naturales”, dice Jordi. Mesas redondas que acercan a los comensales. Todo dibuja una atmósfera cálida que favorece la intimidad del encuentro e invita a disfrutar de la mesa de una manera humana y cercana. Con tres espacios diferentes para 65, 30 y 20 comensales, Jordi quiere dar servicio a comidas de trabajo y todo tipo de celebraciones familiares. Además de la carta de la casa, La Chispa ofrece Menú Ejecutivo al mediodía, de lunes a viernes, por 16 euros; un menú gastronómico con tres entrantes, plato principal a elegir, adelante postres, y postres a elegir, por 28 euros; y diferentes menús para grupos a partir de 12 personas, y que oscilan entre los 30 y 40 euros.

En cuanto al menú, Vidal explica que “trabajamos un menú diario más elaborado. La idea es que, con un coste de 16 euros, podamos disfrutar de un entrante o primer plato elaborado; un pescado o carne, a elegir; postres, agua o una copa de vino; e incluso, café”. La buena ejecución de las recetas y la presentación cuidada de los platos, son siempre señas de identidad de la cocina de Jordi que también procura captar el sabor de cada producto en sus elaboraciones. Ensalada de melocotón con foie y vinagreta de nueces; Arroz cremoso de setas y perfume de trufa; Coca de escalibados ​​con queso de Cal Quiteria y cebollino; o Revuelto de espinacas con jamón ibérico y teja de pan a las hierbas aromáticas; son algunos de los entrantes del menú ejecutivo.

Carrillera de cerdo a la brasa con vegetales y queso artesano; Ternera melosa con cremoso de patata y col; Dorada al horno con brócoli y Orio de frutos secos; y Lubina a la brasa con alcachofas y cremoso de coliflor; son algunas de las propuestas de carne y pescado del segundo plato. El Cremoso de requesón con fresas confitadas y pera; la versión de la casa de la Coca de manzana; o el Refrescante de piña, limón y casis; son tres de las opciones de postres que podemos degusta en este menú ejecutivo.

En el caso del menú L’Espurna incluye, como entrantes, Mi cuit de foie con texturas de fruta roja; Torta de vegetales con jamón ibérico y vinagreta de hueso; y Arroz cremoso de chipirones con espuma de ajos tiernos y cebollino. Los segundos a elegir pueden ser pescados como el Bacalao a la brasa con su balance y perfume de albahaca; y el Pulpo a la brasa con patata violeta y emulsión suave de ajo; o platos de carne como el Fardo de rabo de buey con rebozuelos y suquet de cepas; y la Pluma ibérica a la brasa con foie y setas. Como también los tres entrantes; antes del postre, el Refrescante de piña; pero luego podemos elegir entre el Cremoso de requesón con fresas y espuma de lima; la Coca de Manzana o la Ensalada de Fruta fresca de temporada. Este menú incluye agua y café pero no el vino.

La carta, con un precio medio de entre 30 y 40 euros, ofrece una docena de entrantes para compartir como los Dados de salmón ahumado; Torta de vegetales; Cilindro de berenjena; Arroz cremoso de chipirones; Cocochas de bacalao con oronja y ajo negro; Fardo de manitas de cerdo con setas, hummus de judía de gancho y parmesano; Falsa torta de manzana de Lleida, foie y maíz crujiente; Raviolis de rabo de buey trufados, suquet de mostaza antigua y miel de romero; Níscalos con calabaza y almendra, Tabla de quesos artesanos de Lleida con pan de coca con tomate; o el Jamón ibérico de bellota.

Entre las carnes de la casa, con la brasa como protagonista sin renunciar a creativas asociaciones de productos: Meloso de ternera a la brasa con rebozuelos, patata violeta y ajos tiernos; Entrecot de vaca a la brasa con mini vegetales y salsa de foie; Magret de pato a la brasa con fresas confitadas, gelée de casis y pan especiado; y Espalda de cordero a la brasa con patata al ajo tierno y boletus.

El Bacalao a la brasa con su brandada, oliva negro y emulsión de almendra; Pulpo a la brasa con cremoso de coliflor, pimienta ahumada y caviar de aceite; y la Vieira con jamón ibérico suquet de chipirones y alioli suave de ajo negro, son los peces que cierran las propuestas de los platos principales de L’Espurna.

El Mojito de Pera de Lleida; Pan con aceite y chocolate; Cromatismo de vainilla, piña y limón; una Versión de la Tarta Tatin; y el Cremoso de requesón con texturas de mieles de azahar, son las propuestas de repostería para los más glotones…

[:en]Jordi Vidal, chef of La Guspira in Linyola, opened at Salmerón street in Lleida, at the same place where the historic Forn del Nastasi was placed; a new restaurant named L’Espurna. A place where “we want to create a gastronomic environment to enjoy a meal to share”, explains Vidal. The flavors of local products and good fish, with the aromas of the grill…

Stone and white walls, and wooden furniture, “looking for textures and natural materials,” says Jordi. Round tables that serve diners. Everything draws a warm atmosphere that favors the privacy of the meeting and invites you to enjoy the table in a human and close way. With three different places for 65, 30 and 20 diners, Jordi wants to serve lunch and all kinds of family celebrations. In addition to the menu from the house, L’Espurna offers the Executive Menu at noon, from Monday to Friday, for 16 euros; a gastronomic menu with three starters, main course to choose, first desserts, and desserts to choose, for 28 euros; and different menus for groups from 12 people, ranging from 30 to 40 euros.

Regarding the menu, Vidal explains that “we work a more elaborate daily menu. The idea is that, at a cost of 16 euros, we can enjoy an starter or an elaborate first dish; fish or meat, to choose; dessert, water or a glass of wine; and even coffee”. The good execution of the recipes and the careful presentation of the dishes are always identifying signs of Jordi’s kitchen, which also seeks to capture the taste of each product in its elaborations. Peach salad with foie and walnut vinaigrette; Crepe creamy rice and truffle perfume; Cheese steak with cheese from Cal Quitèria and porradell; or Scrambled with spinach with Iberian ham and tile of bread in the aromatic herbs; Theses are some of the starters of the executive menu.

Cheese with grilled pork with vegetables and artisan cheese; Melon beef with cream potato and cabbage; Baked with broccoli and Orio of nuts; Grilled sea bass with artichokes and creamy cauliflower; These are some of the meat and fish dishes on the second dish.
Cream of ketchup with candied strawberries and pear; the version of the apple sweetcake’s house; or the Refreshing of pineapple, lemon and cassis; There are three options for desserts that we can taste in this executive menu.

In the case of the L’Espurna menu, it includes, as starters, Mi cuit gras with red fruit textures; Vegetable cake with Iberian ham and pineapple vinaigrette; Creamy rice with squid with garlic garlic foam and porradell. The second ones to choose may be fish, such as Grilled Cod with its brandy and basil perfume; and the grilled pop with violet potatoes and a soft emulsion of garlic; or meat dishes such as the beef crayfish with mushrooms and mushroom soup; and the grilled Iberian Pen with foie and ointments. As well as the three starters; The desserts of refreshing pineapple are fixed; but then we can choose between the creamy mató with strawberries and lime foam; Apple cake or Fresh Seasonal Salad season. This menu includes water and coffee but not wine.

The menu, with an average price of between 30 and 40 euros, offers a dozen starters to share as Smoked Salmon Dices; Vegetable cake; Aubergine cylinder; Creamy rice of squid; Coconut cod with golden egg and black garlic; Pork stew with straps, hooky bean hummus and parmesan; False Lleida apple cake, crispy foie and corn; Bull truffle tail ravioli, old mustard suquet and rosemary honey; Robes with pumpkin and almond, Lleida Artisan cheese table with coca bread with tomato; or Iberian Bellota Ham.

Among the meats of the house, with the grill as protagonist without renouncing creative product associations: Grilled beef melon with mushrooms, violet potatoes and tender garlic; Entrecote with grilled beef with mini vegetables and foie sauce; Grilled duck curd with candied strawberries, cakes gelatin and spiced bread; Grilled lamb shoulder with potatoes tender garlic style and boletus.

Grilled cod with its brandy, black olives and almond emulsion; Grilled pop with cauliflower cream, smoked pepper and oil caviar; and the Vieira with Iberian ham suquet de calamarsets and allioli, soft black garlic, they are the fish that close the proposals of the main dishes of L’Espurna.

Mojito’s pear from Lleida; Bread with oil and chocolate; Chromatism of vanilla, pineapple and lemon; a Tatin Cake Version; and Cream of mató with textures of orange honey, these are the proposals of confectionery for the gourmands…

[:]

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats