Un estudi demostra les coincidències aromàtiques del vi i els botànics que envolten la vinya

Comparteix:

Como Pomona

Como Pomona

IMG-20220914-WA0006

Amb els cellers Vinyes Domènech, Perelada, LaFou, Lagravera, i Can Feixes

Els primers resultats d’un estudi demostren que hi ha coincidències entre les aromes de les plantes i l’aroma dels vins de les vinyes que envolta aquesta vegetació. Aromes com el terpineol, eugenol, i els polimercaptans de la vegetació local també es troben al vi, conclouen els primers resultats de l’estudi Biodiversitat de l’entorn de la vinya i qualitats dels vins.

Aquest projecte està impulsat pels cellers Vinyes Domènech (DO Montsant), Perelada (DO Empordà), LaFou (DO Terra Alta) Lagravera (DO Costers del Segre) i Can Feixes (DO Penedès) amb la coordinació dels clústers INNOVI i l’INCAVI.

Entre les conclusions, el doctor i investigador de l’INCAVI Enric Bartra, ha destacat que “el paisatge de cada vinya té associat un patró botànic únic i específic” i que “els extractes de plantes obtinguts són una instantània olfactiva de l’indret”.

Barta també ha explicat que “cada vi presentava notes de plantes aromàtiques i herbes forestals” així com que “en els vins s’han identificat molècules com terpens, fenols i tiols que també es troben a les plantes observades”. Així que “en aquest treball, iniciat el 2019, es reconeix un efecte positiu de les plantes al voltant de la vinya com a part del terroir o terrer”.

El Palau Robert de Barcelona ha acollit aquest matí la presentació d’aquest treball a càrrec de la directora de l’INCAVI, Alba Balcells Barrill; Joan Ignasi Domènech, dels cellers líders del projecte Vinyes Domènech; Eloi Montcada de l’INNOVI; i Enric Bartra de l’INCAVI. Així com els representants dels cellers participants que han presentat els seus vins.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats