Trobada gastronòmica de dos dies a Perpinyà amb 150 Estrelles MichelinEncuentro gastronómico de dos días en Perpiñán con 150 Estrellas Michelin

Comparteix:

Como Pomona

Como Pomona

França compta amb una associació de cuiners reconeguts entre els qual podem trobar els tres estrelles michelin Paul Bocuse (L’Auberge du Pont de Collonges de Lyon), o els germans Pourcel i Gilles Goujon (Jardi dels sens del Montpellier) que es denomina Maîtres Cuisiniers de France. Aquest col·lectiu, creat el 1.949 i presidit actualment per Christian Têtedoie (Lyon) aglutina més de 250 cuiners i van escollir la ciutat de Perpinyà, coincidint amb el Palais Gourmand dels Toques Blanches du Roussillon, per celebrar el seu 57 Congrés Internacional els dies 26 i 27 de març, aplegant prop de 150 estrelles michelin a la trobada.
 Entre el programa d’actes reunió anual, el nomenament d’una vintena de nous membres, un sopar de gala, el dilluns; i un matí turístic, el dimarts, que es va tancar amb un  dinar gastronòmic de germanor  a la pintoresca localitat de Colliure, a  la Costa Vermella.
Els Mestres Cuiners de França estan guardonats, com a minim, amb una estrella michelin, i poden treballar fora del pais gal, per aquesta raó el Congrés Internacional de Perpinyà aplegà membres de França, la Martinica o Canadà i al seu Sopar de Gala.
El Toque Blanche Franck Seguret i el seu equip (Le Clos de Lys de Perpinyà) va ser el responsable de cuina dels plats principals del Sopar de Gala: Llamantol amb cítrics, mousselina d’api i carxofes; viera amb picada catalana i “bullinada” de “sagi”; i vedella dels Pirineus amb foie fresc i mini verduretes.Francia cuenta con una asociación de cocineros reconocidos entre los que podemos encontrar los tres estrellas michelin Paul Bocuse (L’Auberge du Pont de Collonges de Lyon), o los hermanos Pourcel y Gilles Goujon (Jardin dels Sens de Montpellier) que se denomina Maîtres Cuisiniers de France. Este colectivo, creado en 1949 y presidido actualmente por Christian Têtedoie (Lyon) aglutina a más de 250 cocineros y escogieron la ciudad de Perpiñán, coincidiendo con el Palais Gourmand de los Toques Blanches du Roussillon, para celebrar su 57 Congreso Internacional los días 26 y 27 de marzo, reuniendo cerca de 150 estrellas Michelin en el encuentro.
Entre el programa de actos de la reunión anual, el nombramiento de una veintena de nuevos miembros, una cena de gala, el lunes, y una mañana turística, el martes, que se cerró con un almuerzo gastronómico de hermandad en la pintoresca localidad de Colliure, en la Costa Roja.
Los Maestros Cocineros de Francia están galardonados, como mínimo, con una Estrella Michelin, y pueden trabajar fuera del país galo, por esta razón el Congreso Internacional de Perpiñán llegó miembros de Francia, la Martinica o Canadá ya en su Cena de Gala.
El Toque Blanche Franck seguret y su equipo (Le Clos de Lys de Perpiñán) fue el responsable de cocina de los platos principales de la Cena de Gala: Bogavante con cítricos, mousselina de apio y alcachofas; Viera con picada catalana y “bullinada” de “Sagi”; y ternera de los Pirineos con foie fresco y mini verduritas.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats