Tomàs Cusiné aposta per “les Garrigues Altes” amb microvinificacions monovarietals

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

Imprimir

Vins de parcel·la fruit de la recerca i observació d’aquest dinou anys
Tomàs Cusiné ha presentat aquest matí, dia 23 de març, un nou projecte de microvinificacions monovarietals amb una clara aposta del celler que porta el seu nom pel terrer de les “Garrigues Altes”.

Terme que fa referència a la part més elevada i de muntanya d’aquest territori de vinya de secà, al terme del Vilosell, dins la Serralada de la Llena, límit de la denominació d’origen lleidatana Costers del Segre amb la tarragonina Conca de Barbera.

Aquesta família de tirades curtes de vins monovarietals de parcel·la són fruit de l’experiència professional i de molta observació i escolta de la vinya plantada ara fa dinou anys. Buscant així “la màxima expressió de la varietat i el terrer” utilitzant tècniques i processos tradicionals que han donat referències com un vi blanc brisat, un escumós ancestral, vins ‘naturals’ o de mínima intervenció… Procurant respectar al màxim la procedència del raïm, sense afegir sulfits i encetant les fermentacions amb llevats autòctons, segons ha explicat el cellerer lleidatà.

Cabernet del Moret 2017 (1266 ampolles), Carinyena Fantasia 2020 (455 ampolles), Garnatxa del Moret 2017 (1306 ampolles), Macabeu brisat natural 2019 (231 ampolles), i Syrah del Moret 2017 (1323 ampolles) han estat alguns dels vins que el mateix Tomàs ha presentat avui en un tast comentat per videoconferència per a premsa i professionals del sector. Uns vins que ja es poden trobar, fins que s’esgotin, a la botiga electrònica del celler.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats