Flor de Xarel·lo 2020, el compromís de Propietat Espiells amb el raïm icona

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

Flor de Xarel·lo d'Espiells 2020

El celler Propietat d’Espiells, els vins tranquils ‘germans’ dels escumosos Juvé & Camps, presenta aquest dies el nou Flor de Xarel·lo 2020 el qual denominen com “un vi monovarietal delicat, elegant i 100% ecològic elaborat exclusivament a partir de most flor de la varietat Xarel·lo, raïm blanc emblema de la zona”. Així aquest Flor de Xarel·lo 2020 dona vida a la primera anyada d’un vi que “encarna el compromís de la família Juvé amb el territori rendint tribut a la varietat emblema de la zona, la Xarel·lo, procedent de cultiu ecològic propi”, expliquen els seus elaboradors.

“La Xarel·lo és una de les varietats més agraïdes per l’enòleg, ja que li permet elaborar des de grans vins base Cava a una gran gamma de vins tranquils, fermentats en barrica, en àmfora, amb batonnage, en inoxidable o, com en aquest cas, una elaboració en verge “, afirma Toni Cantos, enòleg de Propietat d’Espiells.

La verema 2020 va estar marcada per un atac de míldiu devastador que va reduir considerablement la producció de la vinya. Com a resultat, els vins elaborats a partir del raïm supervivent -com Flor de Xarel·lo- són molt més aromàtics que anyades anteriors, amb un exquisit equilibri entre acidesa i cos.

Fidel als principis de sostenibilitat i excel·lència del celler, aquest vi s’elabora exclusivament a partir de most flor de raïm 100% ecològiques: most obtingut de l’escorregut natural del raïm a l’arribar a la premsa i que és de qualitat primera. Les vinyes de Xarel·lo de Propietat d’Espiells tenen més de 35 anys de vida, el que aporta una major estructura al raïm i al vi.

Flor de Xarel·lo 2020 és un vi “rodó, llaminer i gras en boca alhora que fresc, subtil i amb caràcter”, declara Cants. “De color daurat brillant, el fet de ser un monovarietal de Xarel·lo li confereix una estructura i una complexitat que fan que sigui delicat i alhora contundent. En nas és intens i refrescant, amb aromes a flors blanca i de fruita blanca madura. El seu pas per boca és ampli i equilibrat gràcies a la bona acidesa de la varietat, deixant un postgust llarg. Fresc i equilibrat, combina a la perfecció amb pastes, arrossos, carns blanques, cuina japonesa i peix”, destaquen els elaboradors.

Amb la seva sortida a mercat, Flor de Xarel·lo complementa la gamma enològica de vins monovarietals de Propietat d’Espiells, format actualment per Casa Vella (Cabernet Sauvignon), Vinya Escarlata (Merlot) i Miranda d’Espiells (Chardonnay). La màxima expressió de cada varietat, cada anyada i cada terrer.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats