Sopar amb vins d’altituds extremes del Pirineu de Lleida

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

220722MaridatgeCopaAlçada©ComoPomona©RafaGimena©L'EspurnaWeb

Amb el nou i exclusiu Pirene; dos vins del Pallars, DO Costers del Segre, i altres dos de la Cerdanya lleidatana

Cinc vins lleidatans de vinyes plantades a més de 900 metres

El restaurant L’Espurna de Lleida acollirà el dijous, dia 28 de juliol, un sopar de maridatge, amb el tast comentat de cinc vins del Pirineu lleidatà elaborats amb raïm plantat a més de 900 metres, una altitud extrema per la vinya. Aquest sopar serà també la presentació en societat a Lleida del nou i exclusiu vi Pirene 2020 que Familia Torres ha elaborat al celler Purgatori (DO Costers del Segre) amb vinya procedent de la finca Sant Miquel (950 m) de Tremp. Aquest vi és un monovarietal de pirene, varietat ancestral recuperada i batejada per Torres amb aquest nom. Després d’anys d’experimentació; aquesta és la primera anyada comercial d’aquest vi a l’Estat espanyol i se n’han elaborat únicament 1.241 ampolles. Es destinarà principalment a quatre països –Espanya, Bèlgica, Estats Units i el Canadà–, amb l’aval de la crítica internacional. Eric Asimov, crític de vins del New York Times, el va considerar un dels dotze millors vins que havia tastat el 2019 i va lloar el potencial enològic de la varietat.

Entre les curiositats dels vins del sopar també destaquen dues referències de petites vinificacions a la Cerdanya lleidatana. Com són els vins Petit Costes Muscat que elabora Gramona a partir de raïm mucat, dins el projecte Costes de Cerdanya (1.080 – 1.270 m) de Riu de Cerdanya; i el Campgran 2020, cupatge de riesling i gewürztraminer, procedent de la vinya de Cal Mandrat (1.158 m) a Montellà – Martinet. Els altres vins de la trobada, DO Costers del Segre, seran Ekam 2020 elaborat a partir de raïm riesling per Castell d’Encús (880 – 1.000 m) a Talarn; Nero 2019 monovarietal de pinot noir del Celler Batlliu de Sort (900 m).

El sopar estarà elaborat per l’equip del xef Jesús Gimena; i el tast dels vins estarà comentat pel periodista i sommelier de Como Pomona, Rafa Gimena.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats