[:ca]Sabor i cuina tradicional sense artificis, al Centro Galego de Lleida[:es]Sabor y cocina tradicional sin artificios, en el Centro Galego de Lleida[:]

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

IMG_6323

[:ca]Les germanes Meritxell i Núria Molina Checa estan al capdavant del restaurant Centro Galego de Lleida que regenta des de fa 15 anys la societat familiar Hosteleria Aquilino Molina, que porta el nom del seu pare. A la cuina, Núria compta amb Paco Narbona Solís, i a la sala amb el jove Yerai Codina Monter.

La cuina casolana al migdia i receptes galegues com el Pop “a feira” o les mariscades són les especialitats d’un establiment que respira cuina tradicional i sabor sense sofisticacions ni artificis. Bones racions, preu ajustat i cuina amb temps i molt de gust són les senyes identificatives de la cuina de la casa, tant al menú, com als esmorzars o les tapes i racions de la casa.

Al Centro Galego matinen i, des de les 7.30 hores, es pot esmorzar truites, bacallà de mil maneres, carns a la planxa o amb salses, ous ferrats. Però l’hora de més concurrència és el migdia amb un menú amb una desena d’entrants i una altra de plats principals, a escollir. Així, Xató; Cabdells amb salmó; Espàrrecs amb pernil i ensalada russa; Entremesos de la casa; Amanida catalana amb tonyina; Cigrons amb gambes; Minestra de verdures amb pernil; Macarrons amb carn i tomàquet; i crema de verdures, són alguns dels entrants que podem trobar.

Entre els plats principals, que trobarem al menú de migdia per 11,50 euros de dilluns a divendres, i per 13 euros els dissabtes: Cuixa de pollastre al forn; Costella de porc amb salsa; Conill a la cassola; Galta de porc; Garret de porc al forn; Variat de carn a a la brasa; llonza de porc; Pit de pollastre planxa, Bistec de vedella; Truita de riu; Tonyina; Peixets fregits…

Menció especial per a les patates. Bullides amb el pop, freigides com guarniment o estofades, en el cas de les galtes, són un exemple de que “menú del dia” no implica patates congelades.

Amb el bon temps, cap a l’abril, el Centro Galego també obre els divendres tarda, a partir de les 20 hores, amb tapes i racions per compartir. La resta de vespres i diumenges, tot el dia, descansen.

 [:es]Las hermanas Meritxell y Núria Molina Checa están al frente del restaurante Centro Galego de Lleida que regenta desde hace 15 años la sociedad familiar Hostelería Aquilino Molina, que lleva el nombre de su padre. En la cocina, Nuria cuenta con Paco Narbona Solís, y en la sala con el joven Yerai Codina Monter.

La cocina casera al mediodía y recetas gallegas como el Pulpo “a feira” o las mariscadas son las especialidades de un establecimiento que respira cocina tradicional y sabor sin sofisticaciones ni artificios. Buenas raciones, precio ajustado y cocina con tiempo y mucho gusto son las señas identificativas de la cocina de la casa, tanto en el menú, como los desayunos o las tapas y raciones de la casa.

En el Centro Galego madrugan y, desde las 7.30 horas, se puede desayunar tortillas, bacalao de mil maneras, carnes a la plancha o con salsas, huevos fritos. Pero la hora de más concurrencia es el mediodía con un menú con una decena de entrantes y otra de platos principales, a elegir. Así, Xató; Cogollos con salmón; Espárragos con jamón y ensalada rusa; Entremeses de la casa; Ensalada catalana con atún; Garbanzos con gambas; Menestra de verduras con jamón; Macarrones con carne y tomate; y crema de verduras, son algunos de los entrantes que podemos encontrar.

Entre los platos principales, que encontraremos en el menú de mediodía por 11,50 euros de lunes a viernes, y por 13 euros los sábados: Muslo de pollo al horno; Chuleta de cerdo con salsa; Conejo a la cazuela; Carrillera de cerdo; Garret de cerdo al horno; Variado de carne a la brasa; chuleta de cerdo; Pechuga de pollo plancha, Bistec de ternera; Trucha; atún; Pececillos fritos … Mención especial para las patatas. Hervidas con el pulpo, freigides como aderezo o estofadas, en el caso de las mejillas, son un ejemplo de que “menú del día” no implica patatas congeladas.

Con el buen tiempo, hacia abril, el Centro Gallego también abre los viernes tarde, a partir de las 20 horas, con tapas y raciones para compartir. El resto de vísperas y domingos, todo el día, descansan.

 

[:]

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats