[:ca]Purgatori, Raimat, Castell del Remei, Cérvoles, Gra de Sorra i Rubió de Sòls, a COMUVICAT[:es]Purgatori, Raimat, Castell del Remei, Cérvoles, Gra de Sorra y Rubió de Sòls, en COMUVICAT[:]

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

_MG_0937

[:ca]Purgatori de Família Torres, Raimat de Codorníu- Raventós, Castell del Remei, Cérvoles, Rubió de Sòls i el vi Gra de Sorra va ser la representació lleidatana a COMUVICAT, I Conferència Catalana de Comunicació del Vi que es va celebrar a Barcelona el 4 i 5 de març. Família Torres, que inclou el celler Purgatori de Juneda, i Codorníu- Raventós, que inclou Raimat de Lleida; van ser patrocinadors de la trobada promocionant aquests vins lleidatans, entre altres. Per la seva banda Castell del Remei i Cérvoles també van participar presentant els vins 1780 2015 en un tast al Palau Reial de Pedralbes i el Cérvoles Blanc 2017 al dinar dels 16 Vins a Monvínic. Al dinar també hi eren Sòls Xarel 2017 de Rubió de Sols i el vi solidari Gra de Sorra 2017.

Periodistes, comunicadors i sommeliers han coincidit que és necessari potenciar el relat de cada un dels vins, així com apropar el llenguatge al consumidor o simplificar la litúrgia en el servei del vi per guanyar nous públics i, especialment, incorporar els més joves. Aquestes han estat algunes de les conclusions dels diferents debats i espais de reflexió que s’han obert durant la celebració de COMUVICAT. La trobada professional, que ha comptat amb més de 170 inscrits i 40 ponents, s’ha celebrat entre el dilluns i dimarts, dies 4 i 5 de març, a la seu del Col·legi de Periodistes de Catalunya a Barcelona.

Una altra de les idees que va sobrevolar la sala d’actes del Col·legi de Periodistes de Catalunya durant aquests dies va ser la defensa pel periodisme del vi, i la reivindicació del paper que els diferents agents (cellers, enòlegs, sommeliers, bloguers, escriptors, agències i periodistes…) per fer un sector del vi sòlid i cohesionat.

COMUVICAT 2019, la I Conferència Catalana de la Comunicació del Vi –organitzada per Como Pomona amb el patrocini de Codorníu Raventós i Família Torres, el suport de l’INCAVI i la DO Cava com a denominació convidada– obria portes dilluns, amb un acurat programa com a carta de presentació. Cupatges, Vadevi, Verema i Selectus Wines, van ser partners media. I el Col·legi de Periodistes de Catalunya, l’Associació Catalana de Sommeliers, el Col·legi d’Enòlegs de Catalunya, l’Associació Vinícola Catalana, Monvínic, Euroselecció Riedel, Aigües Sant Aniol i el CETT van ser col·laboradors.

 

El degoteig de comunicacions, debats i tastos que van haver els dos dies de conferència es va obrir amb Mireia Torres, directora d’Innovació i Coneixement de Família Torres, acompanyada per la Directora de Comunicació Nacional, Isabel Vea, que van explicar el programa de recuperació de Varietats Ancestrals com a estratègia enfront del Canvi Climàtic i com havia estat la comunicació del projecte. Bruno Colomer, enòleg i director del celler Codorníu, amb una ponència que portava per títol “L’exercici didàctic de comunicar un terrer”, va voler centrar-se en la comunicació que el “micro” Celler Jaume, dins de Codorniu, fa dels caves Gran Reserva Ars Collecta; i la seva recol·lecció dels millors raïms de paratges de Raimat, Riudabella i Vilafranca del Penedès. Paisatge i emoció van ser dos dels conceptes o valors més destacats de la comunicació d’aquest projecte de Codorníu Raventós.

A l’hora de dinar, els protagonistes van ser els vins de Família Torres Fransola 2017 i Jean Leon 3055 2017; els de Codorníu Raventós, Gran Plus Ultra Pinot Noir 2015, Raimat Castell Chardonnay 2017, Negre Abadia de Poblet 2015; i altres vins de la convidada DO Cava. Al vespre, Ferran Centelles i David Seijas van fer de mestres de cerimònia del Tast de Vins amb Relat amb què COMUVICAT va tancar al Palau Reial de Pedralbes el seu primer dia d’activitats. 

Euroselecció Riedel va casar cada un dels vins de la trobada amb la copa més adequada. 

L’ Associació Vinícola Catalana (AVC) i l’INCAVI van facilitar una sala perquè el tast fos el preludi de l’entrega dels Premis Cartaví.

 

 [:es]Purgatorio de Familia Torres, Raimat de Codorníu- Raventós, Castell del Remei, Cérvoles, Rubió de Sòls y el vino Gra de Sorra fue la representación leridana a COMUVICAT, I Conferencia Catalana de la Comunicación del Vino que tuvo lugar en Barcelona el 4 y 5 de marzo. Familia Torres, que incluye la bodega Purgatorio de Juneda, y Codorníu- Raventós, que incluye Raimat de Lleida; fueron patrocinadores del encuentro promocionando estos vinos leridanos, entre otros. Por su parte Castell del Remei y Cérvoles también participaron presentando los vinos 1780 2015 en una cata en el Palacio Real de Pedralbes y el Cérvoles Blanc 2017 en el almuerzo de los 16 Vinos en Monvínic. En la comida también estaban Sòls Xarel·lo 2017 de Rubió de Sòls y el vino solidario Gra de Sorra 2017.

Periodistas, comunicadores y sommeliers coincidieron en que es necesario potenciar el relato de cada uno de los vinos, así como acercar el lenguaje al consumidor o simplificar la liturgia en el servicio del vino para ganar nuevos públicos y, especialmente, incorporar a los más jóvenes. Estas han sido algunas de las conclusiones de los diferentes debates y espacios de reflexión que se han abierto durante la celebración de COMUVICAT. El encuentro profesional, que ha contado con más de 170 inscritos y 40 ponentes, se ha celebrado entre el lunes y martes, días 4 y 5 de marzo, en la sede del Colegio de Periodistas de Cataluña a Barcelona. Otra de las ideas que sobrevoló la sala de actos del Colegio de Periodistas de Cataluña durante estos días fue la defensa por el periodismo del vino, y la reivindicación del papel que los diferentes agentes (bodegas, enólogos, sumilleres, blogueros, escritores, agencias y periodistas…) para hacer un sector del vino sólido y cohesionado.

COMUVICAT 2019, la I Conferencia Catalana de la Comunicación del vino -organizada por Como Pomona con el patrocinio de Codorníu Raventós y Familia Torres, el apoyo del INCAVI y la DO Cava como denominación invitada- abría puertas lunes, con un cuidado programa como carta de presentación. Cupatges, Vadevi, Vendimia y Selectus Wines, fueron partners media. Y el Colegio de Periodistas de Cataluña, la Asociación Catalana de Sumilleres, el Colegio de Enólogos de Cataluña, la Asociación Vinícola Catalana, Monvínic, Euroselecció Riedel, Aguas Sant Aniol y el CETT fueron colaboradores.

 

 

El goteo de comunicaciones, debates y catas que tuvieron los dos días de conferencia se abrió con Mireia Torres, directora de Innovación y Conocimiento de Familia Torres, acompañada por la Directora de Comunicación Nacional, Isabel Vea, que explicaron el programa de recuperación de Variedades Ancestrales como estrategia frente al Cambio Climático y como había sido la comunicación del proyecto. Bruno Colomer, enólogo y director de la bodega Codorníu, con una ponencia que llevaba por título “El ejercicio didáctico de comunicar un terruño”, quiso centrarse en la comunicación que la “micro” Bodega Jaume, dentro de Codorniu, hace de los cavas Gran Reserva Ars Collecta; y su recolección de las mejores uvas de parajes de Raimat, Riudabella y Vilafranca del Penedès. Paisaje y emoción fueron dos de los conceptos o valores más destacados de la comunicación de este proyecto de Codorníu Raventós.

A la hora de comer, los protagonistas fueron los vinos de Familia Torres Fransola 2017 y Jean Leon 3055 2017; los de Codorníu Raventós, Gran Plus Ultra Pinot Noir 2015, Raimat Castillo Chardonnay 2017, Negro Abadía de Poblet 2015, y otros vinos de la invitada DO Cava. Por la noche, Ferran Centelles y David Seijas hicieron de maestros de ceremonia de la Cata de Vinos con Relato con que COMUVICAT cerró el Palacio Real de Pedralbes su primer día de actividades.

Euroselecció Riedel casó cada uno de los vinos del encuentro con la copa más adecuada. La Asociación Vinícola Catalana (AVC) y el INCAVI facilitaron una sala para la cata fuera el preludio de la entrega de los Premios Cartaví.[:]

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats