Retorn del Roi Chambertin

Comparteix:

Picture of Redacció

Redacció

211213-roichambertin_rafagimena_comopomona05

L’esdeveniment va començar amb un tast professional, per seguir amb l’entronització dels Ambaixadors i la venda solidària en benefici de la recerca pediàtrica

Després d’una interrupció el 2020, el passat 18 de novembre es va reprendre el tradicional Roi Chambertin, iniciat l’any 1925, i després d’una interrupció, va ser l’any 1991 que el Roi va ser homenatjat durant gairebé vint anys, fins a la darrera coronació l’any 2001 del xef Georges Blanc. La consigna d’aquestes festes, al marge de la Fête de la Vigne és la promoció de la notable i distingida Denominació.

El Roi Chambertin se celebra el dijous anterior a les Ventes des Vins des Hospices de Beaune. Un càlid agraïment a la família Rousseau i al seu equip per la seva dedicació i hospitalitat a la seva àmplia Tonnellerie – Foudrerie a Gevrey-Chambertin.

Roi Chambertin i Ambaixadors

Durant el tast, Blanche Loiseau (Ambaixadora) del Relais Bernard Loiseau i Alain Chameyrat (Ambaixador) de Directeur Bettane & Desseauve, van tenir el privilegi d’accedir a un tast de prop d’un centenar de mostres de la denominació Gevrey-Chambertin, Anyada 2020. Els seus tres respectius “favorits” van ser homenatjats com a “Roi Chambertin Sélection 2021” durant la recepció del còctel Paulée. Els presidents de Gevrey-Chambertin Organismes de Défense et Gestion (Organitzacions de Defensa i Gestió), Caroline Drouhin, Presidenta de Village i Premiers Crus, i Pierre Duroché, President de Grands Crus, van agrair sincerament als dos ambaixadors de Roi Chambertin 2021 per haver acceptat immediatament ser ungits com a “Ambaixador Roi Chambertin”.

Selecció de Blanche Loiseau

Domini Pascal Pernot, Gevrey-Chambertin Les Jeunes Rois 2020
Domini Jean-Luc & Eric Burguet, GevreyChambertin ‘Mes Favorites’ Vieilles Vignes 2020
DominiThierry Mortet, Gevrey-Chambertin ‘Vignes Belles’ 2020

Selecció d’Alain Chameyrat

Domini Marc Roy, Gevrey-Chambertin ‘Cuvée Alexandrine’ 2020
Domini Denis Mortet, GevreyChambertin 1er cru Lavaux Saint-Jacques 2020
Domini Trapet, Latricières-Chambertin 2020

Vendes benèfiques: una generosa aportació per a un espai lúdic en urgències pediàtriques

Es van rebre prop de 600 ampolles, obsequiades pels viticultors. Aquesta venda solidària té lloc cada dos anys i permet una contribució al servei de pediatria de Dijon. Enguany, l’ODG lliurarà un xec proper als 16.000 € . El projecte finançat és la reparació i reurbanització de la sala d’urgències pediàtriques en un espai més càlid i divertit sobre el tema del món aquàtic amb aquaris interactius.

Fotografies ©Studio Morfaux

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats