[:ca]R. Raventós farà un segon vi, més complex, DO Costers del Segre[:es]R. Raventós elaborará un segundo vino, más complejo, DO Costers del Segre[:]

Comparteix:

Como Pomona

Como Pomona

180314RamonRaventosLleida

[:ca]El projecte R. Raventós, DO Costers del Segre, té previst treure un nou vi de major complexitat que el vi jove que elaboren des de l’anyada 2014 amb finques de la subzona Raimat i subzona Urgell, al terme d’Ivars d’Urgell.

Així ho va manifestar el bodeguer Ramon Raventós Basagoiti, a Lleida, el dimecres dia 14 de març, en finalitzar la presentació d’una nova família de vins escumosos Blancs de Noirs que elabora al Penedès. Raventós, propietari del grup bodeguer Gleva Estate, explicà que, “entre finals de 2018 i començaments de 2019, treurem un nou vi superior, d’una finca concreta fantàstica d’Ivars d’Urgell. Ho acabarem de decidir a l’estiu”. Ramon va aclarir que tot i que continuen elaborant en un altre celler de la denominació “intentarem construir, tan aviat com es pugui, un celler propi”.

Ramon Raventós va presentar el desembre de 2016 la primera anyada (2014) del vi R. Raventós DO Costers del Segre fet amb un cupatge de raïm Cabernet Sauvignon, Ull de llebre, Syrah i Garnatxa. El projecte lleidatà arrancava llavors amb unes 15.000 ampolles procedents del raïm de cinc hectàrees de diferents parcel·les. Amb la marca R. Raventós, el cellerer català també elabora els vins Ànec Mut Blanc, Rosat i Negre, tots tres DO Penedès.

El bodeguer català va presentar al Castell dels Templers de Gardeny de Lleida davant un nodrit grup de restauradors locals, un nou projecte a què ha cedit el seu propi nom: Ramon Raventós. Amb tota l’experiència i aprenentatge dels caves i escumosos de Parxet, Titiana o Mont-Ferrant, Ramon ha endegat una família d’escumosos blancs amb més de 20 mesos de criança elaborats amb raïms negres com les varietats Xarel·lo Vermella (Extra Brut XV), Garnatxa Negra (Extra Brut GN) o Pinot Noir (Extra Brut PN). Sense deixar de fer altres dos cupatges més tradicionals de Xarel·lo Vermella, Macabeu, Parellada i Chardonnay (Brut Inicial); i Xarel·lo Vermella, Macabeu, Parellada, Chardonnay i Pinot Noir (Brut Reserva Dissident). Les primeres anyades d’aquests vins arriben al mercat emparades sota la Denominació d’Origen Cava.

El resultat són uns caves de bombolla fina i persistent. Entrada amable i amb una acidesa que neteja la boca i ens acompanya fins a un final ric en fruita fresca i notes de fruita seca. Matisos, complexos i rics, segons cada una de les varietats vinificades.

Celler en construcció al Penedès

El celler Ramon Raventós està en construcció a Sant Sebastià dels Gorgs, una petita població amb un monestir del segle XI, ara al terme municipal d’Avinyonet del Penedès. Ramon va destacar que des del compromís amb el territori i el medi natural, va voler “recuperar i conservar unes vinyes oblidades, autèntics tresors vitivinícoles del país i que havien estat destinades a produir volum”. El projecte compta amb 29 hectàrees de vinya pròpia, altres 30 hectàrees de viticultors de la zona, i està dimensionat per fer unes 80.000 ampolles amb rendiments entre 4.000 i 5.000 quilos per hectàrea. “La major part de les vinyes estan certificades com producció ecològica, altres estan en procés de certificació, i minimitzem l’ús de sofre i coure, molt per sota de les quantitats permeses”, explica el cellerer.

El grup Gleva States, està distribuït a Lledia per Cafès Batalla i inclou els cellers: Parxet (DO Cava), Mont Ferrant (DO Cava), Titiana (DO Alella), Basagoiti (DOCa Rioja), Marqués de Alella (DO Alella), Portal del Montsant (DO Montsant) i Tionio (DO Ribera de Duero).[:es]El proyecto R. Raventós, DO Costers del Segre, tiene previsto sacar un nuevo vino de mayor complejidad que el vino joven que elaboran desde la añada 2014 con fincas de la subzona Raimat y subzona Urgell, en el término de Ivars d’Urgell.

Así lo manifestó el bodeguero Ramon Raventós Basagoiti, en Lleida, el miércoles día 14 de marzo, al finalizar la presentación de una nueva familia de vinos espumosos Blancs de Noirs que elabora el Penedès. Raventós, propietario del grupo bodeguero Gleva Estate, explicó que, “entre finales de 2018 y comienzos de 2019, sacaremos un nuevo vino superior, de una finca concreta fantástica de Ivars d’Urgell. Lo acabaremos de decidir en verano”. Ramon aclaró que aunque siguen elaborando en otra bodega de la denominación “intentaremos construir, tan pronto como se pueda, una bodega propia”.

Ramon Raventós presentó en diciembre de 2016 la primera añada (2014) del vino R. Raventós DO Costers del Segre hecho con un coupage de uva Cabernet Sauvignon, Tempranillo, Syrah y Garnacha. El proyecto leridano arrancaba entonces con unas 15.000 botellas procedentes de la uva de cinco hectáreas de diferentes parcelas. Con la marca R. Raventós, el bodeguero catalán también elabora los vinos Ànec Mut Blanc, Rosado y Tinto, los tres DO Penedès.

El bodeguero catalán presentó en el Castillo de los Templarios de Gardeny de Lleida ante un nutrido grupo de restauradores locales, un nuevo proyecto al que ha cedido su propio nombre: Ramon Raventós. Con toda la experiencia y aprendizaje de los cavas y espumosos de Parxet, Titiana o Mont-Ferrant, Ramon ha iniciado una familia de espumosos blancos con más de 20 meses de crianza elaborados con uvas tintas como las variedades Xarel·lo Vermella (Extra Brut XV), Garnacha Negra (Extra Brut GN) o Pinot Noir (Extra Brut PN). Sin dejar de hacer otras dos coupages más tradicionales de Xarel·lo Vermella, Macabeo, Parellada y Chardonnay (Bruto Inicial); y Xarel·lo Vermella, Macabeo, Parellada, Chardonnay y Pinot Noir (Brut Reserva Disidente). Las primeras añadas estos vinos llegan al mercado amparadas bajo la Denominación de Origen Cava.

El resultado son unos cavas de burbuja fina y persistente. Entrada amable y con una acidez que limpia la boca y nos acompaña hasta un final rico en fruta fresca y notas de frutos secos. Matices, complejos y ricos, según cada una de las variedades vinificadas.

Bodega en construcción en el Penedès

La bodega Ramon Raventós está en construcción en Sant Sebastià dels Gorgs, una pequeña población con un monasterio del siglo XI, ahora el término municipal de Avinyonet del Penedès. Ramon destacó que desde el compromiso con el territorio y el medio natural, quiso “recuperar y conservar unos viñedos olvidados, auténticos tesoros vitivinícolas del país y que habían sido destinados a producir volumen”. El proyecto cuenta con 29 hectáreas de viñedo propio, otras 30 hectáreas de viticultores de la zona, y está dimensionado para hacer unas 80.000 botellas con rendimientos entre 4.000 y 5.000 kilos por hectárea. “La mayor parte de los viñedos están certificadas como producción ecológica, otros están en proceso de certificación, y minimizamos el uso de azufre y cobre, muy por debajo de las cantidades permitidas”, explica el bodeguero.

El grupo Gleva States, está distribuido en Lleida por Cafés Batalla e incluye las bodegas: Parxet (DO Cava), Mont Ferrant (DO Cava), Titiana (DO Alella), Basagoiti (DOCa Rioja), Marqués de Alella (DO Alella), portal del Montsant (DO Montsant) y Tionio (DO Ribera de Duero).[:]

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats