Primera Universitat a Espanya de Ciències de la GastronomiaPrimera Universidad en España de Ciencias de la Gastronomía

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

El patronat de la Fundació Basque Culinary Center està constituït pels cuiners que han participat activament en la iniciativa- Juan Mari Arzak, Martín Berasategi, Pedro Subijana, Karlos Arguiñano, Andoni Luis Aduriz, Hilario Arbelaitz, Eneko Atxa-, la Mondragon Unibertsitatea, institucions com el Govern Basc, el Govern Central, la Diputació de Gipuzkoa i l’Ajuntament de Sant Sebastià, així com les empreses Azti i Fagor Group. A Espanya no existeix cap oferta formativa oficial de nivell universitari en l’àmbit de la gastronomia. Aquest fet fa que hi hagi una llacuna formativa en l’àmbit professional de la cuina que fa recomanable formar perfils més qualificats i amb competències més profundes, igual que ha passat en altres àmbits. El Grau en Ciències Gastronòmiques i Culinàries de la Mondragon Unibertsitatea cobrirà aquest buit a través d’una titulació adaptada a l’Espai Europeu d’Ensenyament Superior.

Subvenció anticipada de 7.000.000 d’euros

El Butlletí Oficial de l’Estat va publicar, amb data de dissabte, 31 d’octubre de 2009, una Disposició General del Ministeri de Ciència i Innovació consistent en el Reial Decret 1640/2009, de 30 d’octubre, pel qual s’estableixen les normes reguladores de la subvenció de la concessió directa a l’entitat Basque Culinary Center Fundazioa per endegar el projecte Basque Culinary Center. Una subvenció directa de 7 milions d’euros que es va pagar de forma anticipada a la realització de l’obra.El patronato de la Fundación Basque Culinary Center está constituído por los cocineros que han participado activamente en la iniciativa- Juan Mari Arzak, Martín Berasategi, Pedro Subijana, Karlos Arguiñano, Andoni Luis Aduriz, Hilario Arbelaitz, Eneko Atxa-, la Mondragon Unibertsitatea, instituciones como el Gobierno Vasco, el Gobierno Central, la Diputación de Gipuzkoa y el Ayuntamiento de San Sebastián, así como las empresas Azti y Fagor Group. En España no existe ninguna oferta formativa oficial de nivel universitario en el ámbito de la gastronomía. Este hecho hace que haya una laguna formativa en el ámbito profesional de la cocina que hace recomendable formar perfiles más cualificados y con competencias más profundas, igual que ha pasado en otros ámbitos. El Grado en Ciencias Gastronómicas y Culinarias de la Mondragon Unibertsitatea cubrirá este vacío a través de una titulación adaptada al Espacio Europeo de Enseñanza Superior.

Subvención anticipada de 7.000.000 euros

El Boletín Oficial del Estado publicó, con fecha de sábado, 31 de octubre de 2009, una Disposición General del Ministerio de Ciencia e Innovación consistente en el Real decreto 1640/2009, de 30 de octubre, por el cual se establecen las normas reguladoras de la subvención de la concesión directa a la entidad Basque Culinary Center Fundazioa para emprender el proyecto Basque Culinary Center. Una subvención directa de 7 millones de euros que se pagó de forma anticipada a la realización de la obra.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats