Nou dels xefs més prestigiosos de tot el món i procedents de territoris capdavanters, des d’un punt de vista gastronòmic, van constituir a Sant Sebastià el Consell Assessor Internacional del Basque Culinary Center el passat dia 26 de juliol.
Presidits per Ferrán Adriá, que va acceptar ser president del Consell Assessor Internacional el passat novembre durant el Congrés Sant Sebastià Gastronomika, el Consell està constituït per cuiners com Yukkio Hattori (Japó), Massimo Bottura (Itàlia), Michel Bras (França), René Redzepi (Dinamarca), Donen Barber (Estats Units), Gastón Acurio (Perú), Alex Atala (Brasil) o Heston Bluementhal (Regne Unit). Ells són els ambaixadors de luxe del Basque Culinary Center. Cal dir que la constitució del Consell Assessor Internacional del BCulinary és un fet únic i excepcional a nivell mundial.
Aquest organisme tindrà com a objectiu assessorar en labors estratègiques al patronat de la futura Facultat de Ciències Gastronòmiques i del Centre d’Investigació i Innovació, atorgant-li una projecció internacional que refermi, precisament, que el Basque Culinary Center és un projecte de formació, investigació i innovació dirigit al desenvolupament del sector gastronòmic i culinari, amb una clara vocació mundial. Un projecte obert al món, que pretén ser generador de nous professionals i de nous coneixements en ciències gastronòmiques, com va remarcar durant la presentació Joxe Mari Aizega, vicerector de la Mondragon Unibertsitatea i director del Basque Culinary Center.
Després de visitar les obres de la futura Facultat de Ciències Gastronòmiques i del Centre d’Investigació i Innovació en el Parc Tecnològic de Sant Sebastià, el Consell Assessor Internacional s’ha reunit al Palau de Aiete amb l’objectiu d’aprofundir en el projecte del Basque Culinary Center i reflexionar sobre “tendències de l’alta cuina i la importància de la formació, investigació i innovació”, per, tot seguit, marcar la dinàmica de treball del futur.
En el debat es van abordar temes com el paper de la gastronomia en el desenvolupament econòmic i social d’un país, les noves tendències gastronòmiques, el desenvolupament de noves àrees d’investigació i la qualificació dels futurs professionals que lideraran el sector. També es va parlar dels centres de formació i investigació punt de referencia de cada país i la importància de la formació internacional dels professionals de la gastronomia.
Presididos por Ferrán Adriá, que aceptó ser presidente del Consejo Asesor Internacional el pasado noviembre durante el Congreso San Sebastián Gastronomika, el Consejo está constituido por cocineros como Yukkio Hattori (Japón), Massimo Bottura (Italia), Michel Bras (Francia), René Redzepi (Dinamarca), Dan Barber (Estados Unidos), Gastón Acurio (Perú), Alex Atala (Brasil) o Heston Bluementhal (Reino Unido). Ellos son los embajadores de lujo del Basque Culinary Center. Hay que decir que la constitución del Consejo Asesor Internacional del BCulinary es un hecho único y excepcional a nivel mundial.
Este organismo tendrá como objetivo asesorar en labores estratégicas al patronato de la futura Facultad de Ciencias Gastronómicas y del Centro de Investigación e Innovación, otorgándole una proyección internacional que confirme, precisamente, que el Basque Culinary Center es un proyecto de formación, investigación e innovación dirigido al desarrollo del sector gastronómico y culinario, con una clara vocación mundial. Un proyecto abierto en el mundo, que pretende ser generador de nueces profesionales y de nuevos conocimientos en ciencias gastronómicas, como remarcó durante la presentación Joxe Mari Aizega, vicerrector de la Mondragon Unibertsitatea y director del Basque Culinary Center.
Después de visitar las obras de la futura Facultad de Ciencias Gastronómicas y del Centro de Investigación e Innovación en el Parque Tecnológico de San Sebastián, el Consejo Asesor Internacional se ha reunido al Palacio de Aiete con el objetivo de profundizar en el proyecto del Basque Culinary Center y reflexionar sobre “tendencias del alta cocina y la importancia de la formación, investigación e innovación”, por, a continuación, marcar la dinámica de trabajo del futuro.
En el debate se abordaron temas como el papel de la gastronomía en el desarrollo económico y social de un país, las nuevas tendencias gastronómicas, el desarrollo de nuevas áreas de investigación y la calificación de los futuros profesionales que liderarán el sector. También se habló de los centros de formación e investigación punto de referencia de cada país y la importancia de la formación internacional de los profesionales de la gastronomía.
Esmorzar solidari a la lleidatana per inaugurar l’Obert de la Fecoll del 21 de setembre
Actuacions en directe de Rumba de Zona i Código; i, per als més petits, espectacle infantil i berenar de coca i xocolata Un gran ‘Esmorzar solidari