Palais Gourmand de Perpinyà, tot un somni per a qualsevol gourmetPalais Gourmand de Perpiñan, todo un sueño para cualquier gourmet

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

Tastar fins a un total de quaranta petits plats d’acurada elaboració, així com vint degustacions de xarcuteria, formatges, mel… –tot regat amb més de seixanta vins del Roussillon– pot ser el millor pla per la nit de qualsevol gourmet; un somni que es fa realitat cada dos anys al Palais Gourmand de Perpinyà. Aquesta mostra gastronòmica, que organitza l’associació de cuiners Les Toques Blanches du Roussillon amb la Cambra de Comerç i Indústria de Perpinyà, es va celebrar el vespre del diumenge 25 de març i, en la seva edició de 2012, va comptar amb la participació de l’Escola d’Hostaleria de Figueres i l’assistència dels Maîtres Cuisiniers de France, que van celebrar la seva assemblea anual a la capital del Roussillon, el dilluns i dimarts següents, dies 26 i 27, respectivament.
En un pavelló firal, més de 2.000 persones van poder tastar unes 50.000 degustacions elaborades pels 200 cuiners dels 40 equips dels Toques Blanches, així com es van beure unes 2.200 ampolles de vins del país. Com entrants, entre altres: Caragolada amb vinagreta i tapa de milfulles; Múrgola farcida de llamàntol, suc d’aus, safrà i xips de moniato; Carpaccio de bacallà negre; “Tatín” de naps confitats amb filet de foie fresc; i Escabetx del país amb herbes i verdures marinades. Els presents també van poder degustar peixos com Broquetes de roger i xoriço; Cruixent de gambes; Medalló de rap amb algues, mantega i llimona; Roger sobre cruixent de peus de porc… La Mitjana de xai amb farigola i romaní; Vedella catalana amb pebre de Sichuan; Porc Duroc a baixa temperatura amb pèsols i suc de carn amb menta; o Filet amb mussolina d’api i poma àcida van ser quatre de les carns d’aquest singular menú.
Per un final llaminer, com a postres: Cítrics i xocolata blanca en copeta; Paris-brest amb torró; Cornet de xocolata i el seu caramel amb flor de sal; o Caneló de mel i mató.
Felicitacions a Jean Plouzennec, president de Les Toques Blanches du Roussillon, i a tot l’equip de l’organització del Palais Gourmand, al qual vam ser convidats per: http://www.sunfrance.com.Probar hasta un total de cuarenta pequeños platos de cuidada elaboración, así como veinte degustaciones de charcutería, quesos, miel … -todo regado con más de sesenta vinos del Roussillon- puede ser el mejor plan para la noche de cualquier gourmet, un sueño que se hace realidad cada dos años en el Palais Gourmand de Perpiñán. Esta muestra gastronómica, que organiza la asociación de cocineros Les Toques Blanches du Roussillon con la Cámara de Comercio e Industria de Perpiñán, se celebró la noche del domingo 25 de marzo y, en su edición de 2012, contó con la participación de la Escuela de Hostelería de Figueres y la asistencia de los Maîtres Cuisiniers de France, que celebraron su asamblea anual en la capital del Rosellón, el lunes y martes siguientes, días 26 y 27, respectivamente.
En un pabellón ferial, más de 2.000 personas pudieron degustar unas 50.000 degustaciones elaboradas por los 200 cocineros de los 40 equipos de Les Toques Blanches, así como se bebieron unas 2.200 botellas de vinos del país. Como entrantes, entre otros: caracolada con vinagreta y tapa de hojaldre; colmenilla rellena de bogavante, zumo de aves, azafrán y chips de boniato; carpaccio de bacalao negro, “Tatín” de nabos confitados con filete de foie fresco, y escabeche del país con hierbas y verduras marinadas. Los presentes también pudieron degustar pescados como Brochetas de roger y chorizo; crujiente de gambas; medallón de rape con algas, mantequilla y limón; roger sobre crujiente de manitas de cerdo … La media de cordero con tomillo y romero; ternera catalana con pimienta de Sichuan; cerdo Duroc a baja temperatura con guisantes y jugo de carne con menta, o solomillo con muselina de apio y manzana ácida fueron cuatro de las carnes de este singular menú.
Para un final goloso, como postre: Cítricos y chocolate blanco en copa; Paris-brest con turrón; Cornet de chocolate y su caramelo con flor de sal, o Canelón de miel y requesón.
Felicidades a Jean Plouzennec, presidente de Les Toques Blanches du Roussillon, y a todo el equipo de la organización del Palais Gourmand, al que fuimos invitados por: http://www.sunfrance.com.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats