Oli DOP SiuranaOli DOP Siurana

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

La Denominació Siurana està constituïda pels termes municipals de les comarques del Priorat, el Tarragonès, la Ribera d’Ebre, l’Alt i el Baix Camp, el Baix Penedès i la Conca de Barberà. Es poden diferenciar dues regions: una interior, situada en les serres del Montsant i de Llena, i l’altra, a l’est de l’anterior, que coincideix amb la comarca del Camp de Tarragona.
Les varietats admeses són: l’Arbequina, la Rojal i la Morruda. D’aquestes tres, l’arbequina és considerada la principal, ja que un 90% de les olives de què s’extrau l’oli ha de ser de la d’aquesta varietat.
Segons l’època de recol·lecció de les olives es poden distingir dos tipus d’oli: afruitat o dolç.
L’afruitat: prové d’una recol·lecció primerenca, és de color verd, amb bastant cos i lleugerament amargant. El dolç: prové d’una recol·lecció més tardana, és de color groc i més fluid.La Denominación Siurana está constituida por los términos municipales de las comarcas del Priorat, el Tarragonès, la Ribera del Ebro, el Alt y el Baix Camp, el Baix Penedès y la Conca de Barberà. Se pueden diferenciar dos regiones: una interior, situada en las sierras del Montsant y de Llena, y la otra, al este de la anterior, que coincide con la comarca del Camp de Tarragona.
Las variedades admitidas son: el Arbequina, la Rojal y la Morruda. De estas tres, la arbequina es considerada la principal, puesto que un 90% de las olivas de que se extrae el aceite tiene que ser de la de esta variedad.
Según la época de recolección de las olivas, se pueden distinguir dos tipos de aceite: afrutado y dulce.
El afrutado: proviene de una recolección temprana, es de color verde, con bastante cuerpo y ligeramente amargo. El dulce: proviene de una recolección más tardía, es de color amarillo y más fluido.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats