[:ca]Montsec Astronòmic, el nou Cabernet Franc de Celler Montsec[:es]Montsec Astronòmic, el nuevo Cabernet Franc de Celler Montsec[:]

Comparteix:

Como Pomona

Como Pomona

MontsecA

[:ca]Buscant sinergies entre el vi i el turisme astronòmic, el Celler Montsec de la cooperativa d’Artesa ha presentat un nou vi monovarietal de Cabernet Franc que es diu Montsec Astronòmic 

El nou vi, fruit de la col·laboració amb el Parc Astronòmic del Montsec (PAM) d’Àger i el celler cooperatiu facilita l’entrada bonificada a les intal·lacions, ja que en presentar el tap de l’ampolla, podran accedir dues persones amb el cost d’una entrada, “segons les condicions establertes pel mateix Parc Astronòmic Montsec en la seva web”, especifiquen des del Celler Montsec.

Jaume Gaspà, sommelier i director del celler, confia en què aquest nou projecte sigui “una excel·lent via de nexe, promocionant el territori d’una manera innovadora”. A la pregunta de per què es va escollir aquest vi monovarietal de Cabernet Franc i no un altre, Jaume Gaspà respon que “a primer cop d’ull, el Montsec Astronòmic se’ns presenta fosc com la nit, brillant com els estels”. La resposta, a part del seu punt poètic, és certa i bé justifica el ressalt d’un vi que neix amb una producció de 3.600 ampolles i vol estar lligat al Parc Astronòmic del Montsec.

Tot i tractar-se d’un vi jove, es presenta per primera vegada amb l’anyada 2018, el Montsec Astronòmic està criat en bótes de fusta de roure francès.

Aposta decidida pels vins rosats amb els Garbuix Origen i el Garbuix Collita Roja

El Celler de Montsec ha fet una aposta decidida pel vi rosat a l’hora de buscar nous públics. Amb aquesta intenció els dos vins rosats Garbuix, “mirem de reflectir dos estils conceptualment molt diferenciats, on conviu el respecte per l’ancestral i les tècniques mes avantguardistes”, expliquen els responsables del celler.

“Mentre que el Garbuix Origen es fa amb un cupatge amb predomini de varietats blanques, tal i com es feia de manera ancestral barrejant tot el raïm de la parcel.la; el Garbuix Collita Roja (Merlot i Cabernet Franc), és un rosat molt més tècnic que combina el mètode de sagnat amb cupatge d’una petita part vinificada com blanc de noirs”, explica el sommelier i director de celler, Jaume Gaspà.

“Així, mentre que en l’Origen, el resultat és un vi lleuger, ric en matisos, molt gastronòmic, carregat de sensualitat i d’una finesa increïble; al Collita Roja es potencia el caràcter sedós de fruita roja i negra, alleugerint el pas per boca cercant l’elegància, deixant un agradable i llarg record on destaquen gormands fruits vermells i negres”, puntualitza Gaspà. 

[:es]Buscando sinergias entre el vino y el turismo astronómico, la Bodega Montsec de la cooperativa de Artesa ha presentado un nuevo vino monovarietal de Cabernet Franc que se llama Montsec Astronòmic.

El nuevo vino, fruto de la colaboración con el Parque Astronómico del Montsec (PAM) de Àger y la bodega cooperativa facilita la entrada bonificada en las instalaciones, ya que al presentar el tapón de la botella, podrán acceder dos personas con el coste de una entrada, “según las condiciones establecidas por el mismo Parque Astronómico Montsec en su web”, especifican desde la Bodega Montsec.

Jaume Gaspà, sumiller y director de la bodega, confía en que este nuevo proyecto sea “una excelente vía de nexo, promocionando el territorio de una manera innovadora”. A la pregunta de por qué se escogió este vino monovarietal de Cabernet Franc y no otro, Jaume Gaspà responde que “a primera vista, el Montsec Astronómico se presenta oscuro como la noche, brillante como las estrellas”. La respuesta, a parte de su punto poético, es cierta y bien justifica el resalte de un vino que nace con una producción de 3.600 botellas y quiere estar ligado al Parque Astronómico del Montsec.

A pesar de tratarse de un vino joven, se presenta por primera vez con la añada 2018, el Montsec Astronòmic está criado en barricas de madera de roble francés.

Apuesta decidida por los vinos rosados ​​con los Garbuix Origen y el Garbuix Cosecha Roja

La Bodega de Montsec ha hecho una apuesta decidida por el vino rosado a la hora de buscar nuevos públicos. Con esta intención los dos vinos rosados ​​Garbuix, “tratamos de reflejar dos estilos conceptualmente muy diferenciados, donde convive el respeto por la ancestral y las técnicas más vanguardistas”, explican los responsables de la bodega.

“Mientras que el Garbuix Origen se hace con un coupage con predominio de variedades blancas, tal y como se hacía de manera ancestral mezclando toda la uva de la parcela; el Garbuix Cosecha Roja (Merlot y Cabernet Franc), es un rosado mucho más técnico que combina el método de sangrado con coupage de una pequeña parte vinificada como blanc de noirs “, explica el sumiller y director de bodega, Jaume Gaspà.

 

[:]

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats