[:ca]Montse Freixa, plats creatius i sabors tradicionals a La Floresta[:es]Montse Freixa, platos creativos y sabores tradicionales en La Floresta[:]

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

170126MontseFreixa

[:ca]Montse Freixa és la cap de cuina del restaurant El Castell de La Floresta. Amb una carta tradicional, adaptada als gustos i demanda del públic local, la Montse també sorprèn amb creacions pròpies de la cuina d’autor, però sempre arrelada als productes de la terra.

Formada a l’Escola d’Hoteleria de Terrassa, Freixa convida a obrir els àpats d’El Castell amb tapes i petites racions com les Patates braves de la casa, les Croquetes de la padrina, les Delícies de formatge amb melmelada de tomàquet, el Morro de porc fumat amb patata, la Coca del maresme amb sobrassada mel i formatge, el Pernil Ibèric amb pa amb tomàquet, l’Arengada feta a casa amb oli verge extra i raïm o els Ous trencats amb patates i oli de raïm. També podem optar pels entrants especials com el Carpaccio de bacallà, tàrtar, taronja i vinagreta; l’Amanida “mel i mató” de tomàquet; els Canelons d’ànec i pollastre amb salsa de tòfona i foie; el Foie micuit, fet a casa, amb melmelada i torradetes; la Graellada de verdures amb salses; el Carpaccio de peus de porc i gambes, amb vinagreta i fruits secs; o els Caragols a la llauna, tot un clàssic.

Tot i estar terra endins, també trobem diferents propostes de peix com la Pota de pop gallec brasejada; les Gambes a la brasa amb whisky; les Mandonguilles de peix i gambes, amb salsa de marisc; el Bacallà confitat amb dues salses o la Tonyina vermella amb verduretes.

Des de la brasa, arriben a taula el Conill amb herbes de Les Garrigues, l’entrecot, el corder, els peus de porc fumats… A més, aquesta jove cuinera –segons la temporada– recomana plats més elaborats com la Tupina de porc del segle XXI; l’Espatlleta de xai, cuita a baixa temperatura, lacada i amb salseta; la Cassola de tros garriguenca; la Cua de bou amb ratafia i trompetes de la mort o el Filet de cérvol amb vi ranci.

Bescuit artesà amb whisky i ametlla; Cafè irlandès; Mató amb poma, licor i flamet; Iogurt amb cereals, xocolata i caramel; o Crema catalana amb pols de caramel i ametlla són algunes de les postres.

En la degustació d’un menú dedicat a l’oli d’oliva verge extra vam tastar: Coca de recapte amb arengada fumada; Esqueixada embolicada en pasta sobre un llit de taronja, pebrot i oli; “Ajo blanco” amb daus de pernil i pera, tot cobert amb una sorra de ceps; Graellada de verdures cuites a baixa temperatura; una visió molt personal de la Truita amb suc; Entrepà de bao amb Xulla. A les postres, Gelats de figues i caramel, amb dauets de castanyes i moniato; i Tatin de poma.

[:es]Montse Freixa es jefe de cocina del restaurante El Castell de La Floresta. Con una carta tradicional, adaptada a los gustos y demanda del público local, Montse también sorprende con creaciones propias de la cocina de autor, pero siempre arraigada a los productos de la tierra.

Formada en la Escuela de Hostelería de Terrassa, Freixa invita a abrir las comidas de El Castell con tapas y pequeñas raciones como las Patatas bravas de la casa, las Croquetas de la abuela, las Delicias de queso con mermelada de tomate, el Morro de cerdo ahumado con patata, la Coca del maresme con sobrasada de miel y queso, el Jamón Ibérico con pan con tomate, el Arenque hecho en casa con aceite virgen extra y uva o los Huevos rotos con patatas y aceite de uva. También podemos optar por los entrantes especiales como el Carpaccio de bacalao, tártaro, naranja y vinagreta; la Ensalada “miel y requesón” de tomate; los Canelones de pato y pollo con salsa de trufa y foie; el Foie micuit, hecho en casa, con mermelada y tostadas; la Parrillada de verduras con salsas; el Carpaccio de pies de cerdo y gambas, con vinagreta y frutos secos; o los Caracoles a la llauna, todo un clásico.

A pesar de estar tierra adentro, también encontramos diferentes propuestas de pescado como la Pata de pulpo gallego braseada; las Gambas a la brasa con whisky; las Albóndigas de pescado y gambas, con salsa de marisco; el Bacalao confitado con dos salsas o Atún rojo con verduritas.

Desde la brasa, llegan a la mesa el Conejo con hierbas de Les Garrigues, el entrecot, el cordero, los pies de cerdo ahumados … Además, esta joven cocinera -según la temporada- recomienda platos más elaborados como la Tupina de cerdo del siglo XXI; la Espalda de cordero, cocida a baja temperatura, lacada y con salsa; la Cazuela de trozo garriguenca; la Cola de buey con ratafía y trompetas de la muerte o el Solomillo de ciervo con vino rancio.

Bizcocho artesano con whisky y almendra; Café irlandés; Requesón con manzana, licor y tocino de cielo; Yogur con cereales, chocolate y caramelo; o Crema catalana con polvo de caramelo y almendra son algunos de los postres.

En la degustación de un menú dedicado al aceite de oliva virgen extra probamos: Coca de recapte con arenque ahumado; Esqueixada envuelta en pasta sobre una cama de naranja, pimiento y aceite; “Ajo blanco” con tacos de jamón y pera, todo cubierto con una arena de cepas; Parrillada de verduras cocidas a baja temperatura; una visión muy personal de la Tortilla con jugo; Bocadillo de bao con Chuleta. En los postres, Helados de higos y caramelo, con daditos de castañas y boniato; y Tatin de manzana.

[:]

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats