[:ca]Hecho en los Pirineos, nou congrés gastronòmic a Osca[:es]Hecho en los Pirineos, nuevo congreso gastronómico en Huesca[:]

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

170202Cocineros oscenses

[:ca]Osca esdevindrà, del 18 al 21 de març, a capital gastronòmica dels Pirineus, francesos i espanyols, gràcies al “I Congrés del producte i la gastronomia dels Pirineus” que impulsa l’Agrupació Europea de Cooperació Transfronterera (AECT), en col·laboració amb l’Ajuntament d’Osca i la Cambra d’Agricultura d’Hautes-Pyrénées.

Hecho en los Pirineos combina dos formats: una fira agroalimentària i el congrés pròpiament dit, interelacionant productors de banda i banda del Pirineu central, professionals de la restauració i aficionats.

Durant els dos primers dies –dissabte 18 i diumenge 19–, el programa va dirigit al públic en general. Hi haurà una mostra exposició de productes d’ambdós costats del Pirineu, agrupats per famílies, que es complementarà amb diferents activitats com tallers de cuina protagonitzats pel producte, demostracions de cuina, tasts i degustacions, presentacions o l’espai infantil que conformaran el gruix de les propostes, a més de la possibilitat de poder comprar qualsevol dels productes exposats.

Especial interès per a l’organització té la degustació de tres menús de proximitat, dissenyats per les escoles d’hostaleria de tots dos territoris: Tarbes, Guayente i Sant Llorenç d’Osca.

El congrés, restringit als inscrits, començarà el dilluns 20 compartint espai amb els productors agroalimentaris. Les ponències s’han dissenyat per poder analitzar el producte i la seva manipulació, des de diferents perspectives. Així, sobre l’escenari hi haurà sempre un grup heterogeni –format productors, cuiners, sommeliers, prescriptors i simples aficionats– coordinat per un presentador conductor.

En aquesta primera edició del certamen, s’han seleccionat productes com la tòfona, l’ànec, el vi, l’esturió i el caviar, els bolets, l’oli d’oliva, el foie, l’horta o el dolç. També es farà especial atenció als temes de la comercialització de productes locals i a la recerca agroalimentària.[:es]Huesca se convertirá, del 18 al 21 de marzo, en capital gastronómica de los Pirineos, franceses y españoles, gracias al “I Congreso del producto y la gastronomía de los Pirineos” que impulsa la Agrupación Europea de Cooperación Transfronteriza (AECT), en colaboración con el Ayuntamiento de Huesca y la Cámara de Agricultura de Altos Pirineos.

Hecho en los Pirineos combina dos formatos: una feria agroalimentaria y el congreso propiamente dicho, interrelacionado productores de ambos lados del Pirineo central, profesionales de la restauración y aficionados.

Durante los dos primeros días -el sábado 18 y domingo 19-, el programa va dirigido al público en general. Habrá una muestra exposición de productos de ambos lados del Pirineo, agrupados por familias, que se complementará con diferentes actividades como talleres de cocina protagonizados por el producto, demostraciones de cocina, catas y degustaciones, presentaciones o el espacio infantil que conformarán el grueso de las propuestas, además de la posibilidad de poder comprar cualquiera de los productos expuestos.

Especial interés para la organización tiene la degustación de tres menús de proximidad, diseñados para las escuelas de hostelería de ambos territorios: Tarbes, Guayente y San Lorenzo de Huesca.

El congreso, restringido a los inscritos, comenzará el lunes 20 compartiendo espacio con los productores agroalimentarios. Las ponencias se han diseñado para poder analizar el producto y su manipulación, desde diferentes perspectivas. Así, sobre el escenario habrá siempre un grupo heterogéneo -formado productores, cocineros, sumilleres, prescriptores y simples aficionados- coordinado por un presentador conductor.

En esta primera edición del certamen, se han seleccionado productos como la trufa, el pato, el vino, el esturión y el caviar, las setas, el aceite de oliva, el foie, la huerta o el dulce. También se hará especial atención a los temas de la comercialización de productos locales y en busca agroalimentaria.[:]

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats