Marta Porta assegura que ‘la conciliació és especialment difícil per la dona del vi’

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

230317-Marta01

Marta Porta Bleda, del celler Vall de Baldomar (DO Costers del Segre, subzona Artesa de Segre), veu com un dels aspectes més positius del sector del vi “que cada cop hi ha més dones en totes les àrees”. D’altra banda, aquesta dona vinyerona lamenta que, de la mateixa manera que passa en altres sectors, “al sector del vi a una dona li costa més conciliar vida laboral i familiar”.  La cellerera de Baldomar va protagonitzar, la nit del divendres 17 de març, el tercer maridatge de la campanya ‘d’vines’ 2023 al restaurant L’Espurna.

L’INCAVI, DO Costers del Segre, l’Àrea d’Igualtat de Diputació de Lleida i Turisme de Lleida de l’Ajuntament de Lleida; col·laboren en aquesta campanya de Como Pomona. Una promoció que vol donar visibilitat a la dona de l’àmbit del vi lleidatà i que, en aquesta edició, inclou sopars de maridatge i una exposició de les dones del vi de Lleida.

Marta Porta flanquejada pel xef Jesús Gimena de l’Espurna i la cap de sala Hajar Mensouri

La Marta viu des de jove el naixement del celler Vall de Baldomar el 1989. El projecte més personal del seu pare Hermenegildo Porta, amb l’assessorament del reconegut i desaparegut enòleg Joan Milà. Creixent en paral·lel al projecte vitivinícola familiar, va establir un fort vincle amb les vinyes, el celler i els vins d’aquest terrer de la subzona d’Artesa de Segre, dins la DO Costers del Segre. Una connexió que va anar reforçant-se a mesura que assumia responsabilitats. Una vegada finalitzats els seus estudis de Ciències Empresarials, la Marta s’incorpora a la gerència del celler fins a l’actualitat.

L’equip del xef Jesús Gimena va obrir la proposta gastronòmica amb els aperitius ‘Orelleta especiada i Croqueta de carn d’olla’; que Porta va casar amb el Petit Baldomà Blanc 2022. Un vi que va definir com a directe, fresc i de forta potència aromàtica. Ideal per iniciar qualsevol àpat.

‘Orelleta especiada i Croqueta de carn d’olla’; que Porta va casar amb el Petit Baldomà Blanc 2022

L’entrant de mar i terra: ‘Pop a la brasa sobre parmentier de patata amb col, cansalada i oli de pebre vermell’ es va harmonitzar amb el Cristiari blanc 2001; un vi de cupatge singular de les varietats Müller Thurgau i Incroxio Manzoni; que la Marta va presentar com un vi que avança cap a una major complexitat. Una complexitat que culminà amb el monovarietal de l’encreuament de l’italià Manzoni, Quildo 2018 que es va casar amb un plat de ‘Corbina amb textures de calçots’.

‘Pop a la brasa sobre parmentier de patata amb col, cansalada i oli de pebre vermell’ es va harmonitzar amb el Cristiari blanc 2001
‘Corbina amb textures de calçots’ va maridar amb el Manzoni, Quildo 2018

Els dos vins negres de la nit Baldomà Selecció 2020 (Merlot, Cabernet Sauvignon) i Cristiari d’Alòs 2021 (100% Merlot); es van maridar amb ‘Melós de vedella amb salsa de festucs i poma al vi blanc’ i ‘Mousse de mató amb pera i cafè’, respectivament.

‘Melós de vedella amb salsa de festucs i poma al vi blanc maridat amb Baldomà Selecció 2020
Mousse de mató amb pera i cafè’ va casar amb el Cristiari d’Alòs 2021

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats