Marta 2019 In Memoriam, l’homenatge a la fundadora de Torre del Veguer

Comparteix:

Picture of Redacció

Redacció

Marta 19 In Memoriam

El celler Torre del Veguer acaba de treure al mercat el seu producte més emotiu. Es tracta del Marta 2019 In Memoriam, un Clàssic Penedès amb el qual s’ha volgut retre homenatge a la fundadora d’aquest celler de Sant Pere de Ribes, Marta Estany, traspassada el mes d’agost passat.

El director de Torre del Veguer, Joaquim Gay de M. Estany, afirma que “amb aquest singular escumós, elaborat coincidint amb la malaltia de la mare, estrenem un nou cupatge amb varietats tradicionals”. En aquesta nova anyada especial s’ha deixat de banda el moscatell de grà petit que sempre havia protagonitzat el Marta s’ha apostat, a parts iguals, per l’aromàtica malvasia de Sitges i pel xarel·lo, tot de vinyes pròpies al Massís del Garraf. És un Clàssic Penedès d’elaboració artesanal, seguint el mètode tradicional, amb aclarit i desgorjament manual. Suma 24 mesos de criança en ampolla a les rimes situades als antics cubs d’aquesta eclèctica casa fortificada i celler declarat com a Bé Cultural d’Interès Nacional. Cal recordar que l´escumós Marta ha resultat guanyador de Medalla d´Or al Concurs de Tastavins de Sant Humbert al 2021 i al 2019.

Marta 2019 In Memoriam exhibeix rodonesa i una molt bona acidesa (6,5 g/l mesurat en tartàric), amb baixes dosis de sulfurós afegit (32 mg/l). És ecològic i apte per a vegans. Destaca per la seva singularitat i per una interessant salinitat. De color groc palla amb reflexos daurats. Presenta una bona escumositat. El carbònic es viu i cruixent, amb un bon despreniment de petites bombolles. Mostra notes florals (flor d’ametller), fruitades (préssec) i les que recorden als llevats, amb sensacions meloses i dolcenques.

Aquest escumós de la subzona Massís del Garraf de la DO Penedès s’estrena al mercat a un PVP aproximat de 22 €.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats