Maridatge de Martí Serdà al Duc, amb la cuina d’Esteve Cantos

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

150716n3Esteve Cantos, xef del restaurant Duc, va maridar la seva cuina amb el vermut Bandarra i els vins i caves de Martí Serdà (Santa Fe del Penedès), aquest divendres 10 de juliol. Els tocs de fusió de Cantos i el perfil gastronòmic d’aquests vins DO Penedès –frescos, d’entrada fàcil i agradable– van ser les notes característiques del maridatge.Els representants del celler, Àlex Virgili i Miquel Estengre, van presentar els vins Martí Serdà que, amb el conegut Xitxarel·lo com a punta de llança, es van fent un lloc a les cartes de diferents establiments. Martí Serdà, integrat en el grup vitivinícola JB Nerger, compta amb 120 hectàrees de vinya al Penedès. L’elaboració de vins fàcils de beure però sense renunciar als matisos, ha facilitat que aquesta marca s’orienti cap a un públic jove. Els noms divertits i els dissenys de les etiquetes també reforcen aquesta estratègia.
L’aperitiu de la trobada va ser l’Anxova amb granissat de tomàquet, escopinyes, olives i xips vegetals, maridada amb el rosat Sorbet i gotet de vermut Bandarra. El primer entrant, Cebiche de verat en “tako”, que va maridar amb el Xitxarel·lo, el vi icona del celler. El següent entrant, un divertit Risotto “cruntxi” de bolets amb aire de parmesà que va maridar amb el cava Masia Or Brut Nature.
El Tataki de tonyina del Mediterrani, amb una intensa esponja de soja i escuma de patata planctònica –maridat amb el Martí Sardà Cuveé Teal Vintage 2006– va ser el peix de la nit. La carn del menú, Entranya de vedella amb maduixa i xocolata acompanyada del Vinyet negre.
A les postres, Crumble d’ametlla, micro bescuit de iogurt, estofat de préssec i gelat de farigola; acompanyat pel Martí Serdà Brut Rose.
I per acomiadar la vetllada, un Vintònic, un còctel de Vinyet blanc i tònica que l’equip de Martí Serdà va presentar com una manera de promocionar el vi al món cocteler.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats