Lleida recupera patrimoni amb receptes antiguesLleida recupera patrimonio con recetas antiguas

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

Slow Food Terres de Lleida i l’Associació Gastronòmica Lo Tall, juntament amb l’Associació de la Festa de Moros i Cristians, han organitzat dues activitats diferents, casualment, totes dues dirigides a la recuperació de plats antics i, en certa manera, a la recuperació de patrimoni “històric i cultural gastronòmic”.
D’una banda, Lo Tall inclourà receptes morisques, sefardites i “cristianes” del Sent Soví en el menú nupcial de la recreació històrica de les Noces de Peronella i Ramon Berenguer IV que organitza la Festa de Moros i Cristians per les Festes de Tardor de Lleida. Lo Tall ja va col·laborar en la primera edició d’aquesta activitat l’any passat.
D’altra banda, amb motiu de la I Fira d’Alimentació i Salut que tindrà lloc al Recinte Firal de Balaguer, capital de la Noguera, els dies 15 i 16 de novembre, Slow Food Terres de Lleida, amb la col·laboració de Triodos Bank, ha organitzat el I Concurs de Recuperació de Receptes Antigues en què es premiarà la història i l’antiguitat de la recepta, la presentació, el sabor i la utilització d’ingredients oriünds de la zona, així com aquells que a poc a poc han quedat en desús.
El certamen de Recuperació de Receptes Antigues té com a fi rescatar i valorar aquelles receptes que s’han anat transmetent al llarg dels anys i que van desapareixent, malgrat que són la base de la cuina tradicional.
Està obert a tots aquells que desitgin participar i que es trobin en territori nacional.
Les tres receptes finalistes prèviament escollides seran realitzades durant la I Fira de Alimentació i Salut, el diumenge 16 de novembre, amb la posterior entrega de premis. El guanyador del concurs obtindrà un viatge a Itàlia per a dues persones.Slow Food Terres de Lleida y la Asociación Gastronómica Lo Tall, junto a la Asociación de la Festa de Moros i Cristians, han organizado dos actividades diferentes, casualmente, las dos dirigidas a la recuperación de platos antiguos y, en cierto modo, a la recuperación de patrimonio “histórico y cultural gastronómico”.
Por un lado, Lo Tall incluirá recetas moriscas, sefardíes y “cristianas” del Sent Soví en el menú nupcial de la recreación histórica de la Boda de Peronella y Ramon Berenguer IV que organiza la Fiesta de Moros y Cristianos por las Fiestas de Otoño de Lleida. Lo Tall ya colaboró en la primera edición de esta actividad el año pasado.
Por otro lado, con motivo de la I Feria de Alimentación y Salud que tendrá lugar al Recinto Ferial de Balaguer, capital de la Noguera, los días 15 y 16 de noviembre, Slow Food Tierras de Lleida, con la colaboración de Triodos Bank, ha organizado el I Concurso de Recuperación de Recetas Antiguas en que se premiará la historia y la antigüedad de la receta, la presentación, el sabor y la utilización de ingredientes oriundos de la zona, así como aquellos que despacio han quedado en desuso.
El certamen de Recuperación de Recetas Antiguas tiene como fin rescatar y valorar aquellas recetas que se han ido transmitiendo a lo largo de los años y que van desapareciendo, a pesar de que son la base de la cocina tradicional.
Está abierto a todos aquellos que deseen participar y que se encuentren en territorio nacional.
Las tres recetes finalistas previamente escogidas serán realizadas durante la I Feria de Alimentación y Salud, el domingo 16 de noviembre, con la posterior entrega de premios. El ganador del concurso obtendrá un viaje a Italia para dos personas.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats