La primera beguda hard seltzer catalana té ADN de Lleida

Comparteix:

Picture of Redacció

Redacció

d64518e39949906b2f1c99474660118e8871b703f1b326c21b80d0b254dd3e7b

Nuda Drinks ha estat produïda per la cooperativa Lo Vilot Farm Brewery d’Almacelles i està destinada a un públic que busca una alternativa a les begudes tradicionals

La cooperativa Lo Vilot Farm Brewery, la primera granja cervesera de Catalunya i una de les poques al món que tanca el cercle (que produeix els ingredients ecològics que necessita per elaborar les seves cerveses artesanes), ha decidit ampliar el ventall de productes i elaborar la primera beguda hard seltzer catalana, Nuda Drinks. «Amb l’actual situació de pandèmia hem ampliat els nostres serveis i productes, hem començat a subministrar ingredients a altres empreses, ens hem associat a altres cooperatives per crear sinergies i hem estudiat la possibilitat de produir altres begudes. Això ha coincidit amb l’aparició del fenomen dels hard seltzer al nostre país i hem decidit endinsar-nos-hi», deia Quiònia Pujol, biòloga i sòcia de la cooperativa Lo Vilot Farm Brewery divendres al migdia a l’acte de llançament de la nova marca.

La presentació de la nova beguda carbonatada va comptar amb la participació del gastrònom Pep Palau, que reconeix que va quedar entusiasmat quan va descobrir Nuda Drinks, «Lo Vilot són els primers a Catalunya que s’atreveixen amb aquesta nova beguda. És com un sifó amb fruites, aromes, una beguda carbonatada amb certa quantitat d’alcohol. Des del punt de vista gastronòmic m’interessa el fet que és una beguda fermentada probiòtica, que el cos acceptarà i això és un valor pel consumidor actual i, alhora, permet obrir finestres noves». Palau es refereix a les múltiples opcions de consum que té Nuda Drinks, «és una bona alternativa en molts moments gastronòmics del dia, començant per l’hora del vermut. Té un punt d’alcohol que li dona atractiu i permet combinar-ho amb qualsevol element i, a més, ofereix un ventall de combinacions enorme en la cocteleria més avançada», diu, «la cocteleria ha tingut en els últims anys una evolució frenètica, i una de les evolucions de les millors cocteleries és oferir combinacions inèdites». Palau també va assegurar que les variants de Nuda Drinks, sobretot la de Nabius, mariden a la perfecció amb els formatges, «defenso de manera aferrissada els formatges artesans, de llet crua, de pastor, i les hard seltzer hi poden combinar a la perfecció».

Què és Nuda Drinks?

És una beguda probiòtica, fermentada a base de sucre ecològic de canya i fruites ecològiques, de lleugera carbonatació i baixa graduació alcohòlica, només un 3,5% del volum. Aquest alcohol prové de la transformació dels sucres en el procés de fermentació del llevat:

  1. És ECOLÒGICA, ja que tots els ingredients utilitzats per a la seva elaboració són de producció ecològica certificada. L’aroma del Nuda Hard Seltzer prové en part del llevat utilitzat en la fermentació i en part per la fruita natural eco que s’afegeix en cada sabor. No s’utilitzen conservants, ni colorants ni saboritzants artificials.
  2. Beguda REFRESCANT amb un toc d’ACIDESA NATURAL, les fermentacions fan disminuir el pH juntament amb l’aportació de l’acidesa natural de les fruites fa que sigui una beguda molt refrescant, seca (sense sucres residuals) i gens empalagosa, fàcil de consumir tant com a beguda refrescant com en combinats tipus còctel.
  3. És SENSE GLUTEN, tots els ingredients són originàriament sense gluten pel que el resultat final és una beguda apta per a celíacs o persones intolerants al gluten.
  4. És una beguda APTA PER A VEGANS i VEGETARIANS, no hi ha cap ingredient que sigui d’origen animal o l’hagi produït un animal.
  5. Es presenta en envàs RECICLABLE de llauna de 33cc (produïdes a partir d’altres llaunes reciclades – amb menys necessitat energètica que el reciclat del vidre), envàs molt lleuger, amb poc volum, excel·lents propietats de conservació del producte i molt atractiu per al públic consumidor, especialment públic jove. Per als establiments que treballen amb productes a granel també existeix l’opció a GRANEL en barrils de 30 litres.

Beneficis del Nuda Hard Seltzer

BEGUDA BAIXA EN CALORIES: NUDA Hard Seltzer aporta 26Kcal/100ml, en total una llauna de 330ml aporta 86Kcal, si ho comparem amb altres begudes fermentades amb alcohol com una cervesa de baixa graduació alcohòlica aquesta aportaria el doble de Kcalories, gairebé el triple si parlem d’una doble malta o quatre vegades més si és un vi. Quan analitzem Nuda Hard Seltzer i ens fixem amb els nutrients energètics (greixos, proteïnes i carbohidrats), veiem que l’aportació de greixos i de carbohidrats són 0, el que ens indica que és una beguda extremadament seca on tots els sucres inicials han estat completament transformats a alcohol, de les 26Kcal/100ml dels Nuda Hard Seltzer 25Kcal són procedents de l’alcohol.
BEGUDA PROBIÒTICA: Els probiòtics més coneguts són bactèries làctiques dels gèneres Lactobacillus, Bifidobacterium i Streptococcus, tot i que també trobem un únic tipus de llevat que és considerat com a probiòtic el Saccharomyces Boulardii. Aquest llevat és molt utilitzat com a probiòtic al nostre país, s’utilitza generalment en pastilles i/o capsules on el llevat es troba liofilitzat. Segons l’Organització Mundial de Gastroenterologia (WGO) el S. Boulardii està provat científicament pel seus beneficis per a combatre i prevenir malalties intestinals, a més a més millora la digestió, augmenta l’absorció de nutrients, fortifica el sistema immunològic i impedeix la proliferació de microorganismes patògens per a la salut.

Que vol dir que sigui una beguda probiòtica?: que conté una dosis de probiòtics òptima. Els comprimits que es venen amb S. Boulardii aporten una mitjana de 5×109 UFC/dosis (250 mg).

El Nuda Hard Seltzer conté una mitjana de entre 10-20 milions de UFC/ml, el que equival a dir que una llauna de Nuda Hard Seltzer aporta de mitjana 5.000 milions (5×109) UFC/beguda. El mateix que aportaria un comprimit farmacèutic.

NUDA DRINKS aposta per ser una beguda destinada tant al públic jove actual que busca una alternativa a les begudes existents, com al consumidor de productes ecològics, naturals i probiòtics que busquen a més a més d’algun benefici per al cos un producte amb toc innovador.

Hi ha tres sabors:

ECO TARONJA: aigua, sucre de canya, taronja i llevat.
ECO HIBISCUS I LLIMONA: aigua, sucre de canya, hibiscs, llimona i llevat.
ECO NABIUS: aigua, sucre de canya, nabius i llevat.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats