La primavera para taula a Lleida

Comparteix:

Como Pomona

Como Pomona

Caragols a la llauna©El Celler del Roser

Els restaurants de la capital de Ponent estrenen les cartes de temporada per assaborir la Pasqua més autèntica.

Turisme de Lleida ofereix un acurat programa gastronòmic i de visites al patrimoni per als viatgers que arriben a la ciutat.

Aquesta Pasqua 2021, si més no diferent, arriba amb moltes ganes de gaudir del bon temps i, també, d’assaborir-lo. Salvant les limitacions que imposa la crisi sanitària, els restaurants de la ciutat de Lleida no han perdut el temps i ja han proveït les cuines de productes dels quals l’origen és senyal d’identitat. L’horta de Lleida i els camps que l’envolten, de la Plana al Pirineu, són un rebost infinit tal com es desprèn de les cartes de temporada que encapçalen les taules lleidatanes.

Antiquaritapes, Caravista, Celler del Roser, El Galeó, En Família, Ferreruela, Julián, La Cuina de Martín, La Masia, La Roca del Corb, Palermo, Parador de Lleida, Pinot Gastrothèque, Racó del Caragol – Espai Fecoll, Saroa, Sheyton by David Molina i TK; disset propostes gastronòmiques amb sabor lleidatà i a preu tancat.

Així doncs, davant l’oportunitat de visitar la ciutat no es pot dubtar a visitar algun dels restaurants que, a proposta de Turisme de Lleida (Ajuntament de Lleida), ofereixen una saborosa panoràmica d’aquesta tradició pagesa i ramadera que conviu amb una indústria agroalimentària puntera, amb els menús gastronòmics ‘Caragolada a Lleida’ i ‘Cuines de Lleida’.

Amb el producte de proximitat com a inspiració i l’ampli i divers perfil de la restauració lleidatana, els àpats van des de la cuina més tradicional (Caragolada a Lleida) a elaboracions d’autor i/o més innovadores (Cuines de Lleida), amb carta de vins de les comarques de Lleida –amb DO Costers del Segre o sense–, sempre, com a referència.

Si optem per la caragolada, als restaurants Antiquaritapes, El Galeó, La Cuina de Martín, La Roca del Corb, Palermo, Parador de Lleida i TK elaboren el plat estrella de la cuina tradicional lleidatana amb receptes diverses entre les quals destaca la dels populars caragols ‘a la llauna’. Si l’opció triada és una cuina més innovadora, es pot reservar taula als restaurants En Família, Ferreruela, Pinot Gastrothèque, Saroa o Sheyton by David Molina, per gaudir del producte de proximitat de Lleida. I si encara no ens hem decidit, a Caravista, el Celler del Roser, Julián, La Masia o el Racó del Caragol (Espai Fecoll), podrem entre un menú o l’altre.

Però com ‘no es fa bona olla amb aigua sola’, Turisme de Lleida acompanya aquest relat gastronòmic a través de la cuina local, amb l’atractiu de l’àmplia oferta monumental i cultural de la ciutat. Visites guiades entorn del patrimoni històric local que s’inicien el divendres, dia 2 d’abril, amb la visita a les façanes de les principals cases senyorials de la ‘La Lleida modernista’. L’endemà, dissabte dia 3, un altre periple, però aquest cop més amagat i misteriós, ens endinsa en ‘La Lleida Secreta’, una ruta arqueològica per les restes soterrades de la ciutat. Diumenge dia 4, el ‘Lleida City Tour’ ofereix una agradable panoràmica des de la part baixa de la ciutat i seguint un dels eixos comercials de vianants més llargs d’Europa, fins a coronar el turó de la Seu Vella. Tres propostes que es poden combinar amb la visita al Castell dels Templers de Gardeny que obre tots els dies.

Els menús, els preus i els horaris dels establiments; així com els de les visites guiades i altres activitats locals, estan disponibles al web de Turisme de Lleida.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats