La Llotja de Lleida acollirà el Concurs Millor Sommelier de Catalunya 2013La Llotja de Lleida acogerá el Concurso Mejor Sumiller de Catalunya 2013

Comparteix:

Como Pomona

Como Pomona

L’Associació Catalana de Sommeliers celebrarà el Concurs Millor Sommelier de Catalunya 2013 –obert al públic en general i entrada gratuïta– el proper dilluns 10 de juny, a La Llotja de Lleida. Vint sommeliers catalans, cinc d’ells lleidatans, participaran en aquesta competició professional que per primera vegada es realitza a la capital de Ponent.
La trobada portarà a Lleida els millors professionals del sector de Catalunya que participaran, a més, en diferents actes com la Mostra de Vins DO Costers del Segre o el Sopar Anual del Sommelier.
Pel que fa a la dinàmica del concurs, entre les 16 i les 18.30 hores –després d’una primera selecció durant el matí– es podrà seguir la ronda final en directe des de l’auditori de la Sala Leandre Cristòfol.
A partir de les 17 hores i paral·lelament a la competició, se celebrarà la Mostra de Vins DO Costers del Segre amb una vintena de cellers de la província.
La jornada clourà a les 21.30 hores amb el Sopar Anual del Sommelier. L’àpat, que se celebrarà a la terrassa de La Llotja, tindrà format còctel i les degustacions culinàries –maridades amb el vins de la DO Costers del Segre– aniran de la mà de les associacions de cuiners lleidatanes com All Cuiners, Noguera Cuina, Slow Food i Xicoia.
Durant el sopar es lliuraran els premis Sommeliers 2013 al Millor sommelier, Millor enòleg, Millor celler, Millor periodista, Soci d’honor i Millor institució.; a més dels premis als socis que porten 10 anys amb l’associació.
La Lleida Pixie Dixie assumirà l’ambientació musical d’una vetllada que finalitzarà amb un gin tònic prèmium.
Jaume Gaspà, president de l’Associació Lleidatana de Sommeliers; Fèlix Larrosa, regidor i president de Turisme de Lleida; i Gregori Albareda, vicepresident de l’Associació Lleidatana de Sommeliers, van presentar ahir dijous la diada a l’aula de formació Manuel Martin de la Federació d’Hostaleria.
L’Associació Catalana de Sommeliers, fundada al 1990, té per objectiu la formació constant dels sommeliers, vetllar pel prestigi de la professió i divulgar el coneixement de l’enologia i la viticultura. El seu president actual és Xavier Ayala.

La Asociación Catalana de Sumilleres celebrará el Concurso Mejor Sumiller de Cataluña 2013-abierto al público en general y entrada gratuita-el próximo lunes 10 de junio, en La Llotja de Lleida. Veinte sumilleres catalanes, cinco de ellos leridanos, participarán en esta competición profesional que por primera vez se realiza en la capital de Ponent.
El encuentro llevará a Lleida los mejores profesionales del sector de Cataluña que participarán, además, en diferentes actos como la Muestra de Vinos DO Costers del Segre o la Cena Anual del Sumiller.
En cuanto a la dinámica del concurso, entre las 16 y las 18.30 horas-después de una primera selección durante la mañana-se podrá seguir la ronda final en directo desde el auditorio de la Sala Leandre Cristòfol.
A partir de las 17 horas y paralelamente a la competición, se celebrará la Muestra de Vinos DO Costers del Segre con una veintena de bodegas de la provincia.
La jornada concluirá a las 21.30 horas con la Cena Anual del Sumiller. La comida, que se celebrará en la terraza de La Llotja, tendrá formato cóctel y las degustaciones culinarias-maridadas con los vinos de la DO Costers del Segre-irán de la mano de las asociaciones de cocineros leridanas como All Cocineros, Noguera Cuina, Slow Food y Xicoia.
Durante la cena se entregarán los premios Sumillers 2013 al Mejor sumiller, Mejor enólogo, Mejor bodega, Mejor periodista, Socio de honor y Mejor institución., Además de los premios a los socios que llevan 10 años con la asociación.
La Lleida Pixie Dixie asumirá la ambientación musical de una velada que finalizará con un gin tonic premium.
Jaume Gaspà, presidente de la Asociación Leridana de Sommeliers; Félix Larrosa, concejal y presidente de Turismo de Lleida, y Gregori Albareda, vicepresidente de la Asociación Leridana de Sommeliers, presentaron ayer jueves la fiesta en el aula de formación Manuel Martin de la Federación de Hostelería.
La Asociación Catalana de Sumilleres, fundada en 1990, tiene por objetivo la formación constante de los sumilleres, velar por el prestigio de la profesión y divulgar el conocimiento de la enología y la viticultura. Su presidente actual es Xavier Ayala.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats