Jornades de la revista Cuina dedicades a l’horta i vins de Lleida

Comparteix:

Picture of Redacció

Redacció

06E3F9C2-2683-4B02-89B2-263EE4AA72FF

Onze restaurants de Lleida ofereixen un menú especial amb productes de l’Horta, maridat amb vins de la DO Costers del Segre

La revista CUINA, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Lleida i de la Ruta del Vi de la DO Costers del Segre, ha presentat aquest matí, al Castell Templer de Gardeny, les jornades gastronòmiques ‘Cuina de l’Horta, vins de Ponent’, que es desenvoluparan des del 29 de setembre i fins al 30 de novembre en onze restaurants de la ciutat.

L’acte, que ha comptat amb la presència de més d’una cinquantena de persones, l’han conduit Judith Càlix, directora de la revista CUINA, i Josep Sucarrats, director de la revista Arrels, i l’ha presidit Paco Cerdà, regidor de Promoció Econòmica i Emprenedoria i president de Turisme de Lleida. Cerdà ha elogiat la iniciativa que aglutina restaurants de Lleida i cellers de la Ruta del Vi i ha assegurat que la suma d’esforços sempre resulta positiva, sobretot quan darrere hi ha formació i talent. També ha reivindicat el fet de reforçar la nostra autoestima, perquè Lleida té molt potencial que cal que tothom conegui.

De la seva banda el president de la DO Costers del Segre i de la Ruta del Vi de Lleida, Tomàs Cusiné, també ha coincidit en la necessitat de “reivindicar Lleida i donar a conèixer la qualitat  dels nostres vins, de la nostra gastronomia i dels nostres productes” i ha elogiat el gran nivell i professionalitat del món de la restauració. 

Com a representant dels restauradors, Montse Guardiola, xef del Celler del Roser, ha dedicat unes paraules al món de la pagesia “que cada dia fa que els nostres rebosts, cuines, cartes i menús puguin oferir els millors productes als nostres clients. Sense elles i ells la nostra feina no assoliria el reconeixement pel qual tots treballem”, ha assegurat.

Els 11 establiments participants han preparat menús especials amb productes de l’Horta, maridats amb vins dels 21 cellers que formen part la Ruta del Vi. L’objectiu d’aquesta iniciativa és promoure i reivindicar el producte de proximitat i posar en valor l’Horta de Lleida com el gran rebost que és, no només de les Terres de Lleida sinó de tot Catalunya. L’acció pretén a la vegada, donar un cop de mà a la restauració lleidatana després de l’època difícil que ha patit a conseqüència de la pandèmia.

Els restaurants que participen en les jornades són Aimia, Bar Tofol, Brasa d’Or, Caravista, Celler del Roser, Ferreruela, La Huerta, Manicomio, Petit Català, PinotGastrothèque i Saroa. Algunes de les creacions que han preparat per a l’ocasió són, per exemple, carpaccio de peus de porc amb vinagreta de caragols i tomàquet confitat, terrina de corder xisqueta a baixa temperatura amb reducció de ratafia, paella d’estil casolà del tros (arròs amb porc, pollastre, conill, espinacs i caragols bovers), melós de galta de vedella amb bolets i salsa de vi de Costers del Segre, bunyols de poma Reineta amb crema, entre moltes altres delicadeses.

Pel que fa als 21 cellers que maridaran els àpats dels restaurants són: Analec, Boldú Viticultors, Castell d’Encús, Castell del Remei, Celler de Sanui, Cercavins, Cérvoles, Clos Pons, Costers del Sió, Lagravera, L’Olivera, Mas Blanch i Jové, Matallonga, Petit Duran, Purgatori, Raimat, Sauvella, Tomàs Cusiné, Vall de Baldomar, Vila Corona i Vinya els Vilars. Tots ells pertanyen a l’associació Lleida Wine Routeun organisme que uneix les iniciatives dels sectors públic i privat per promocionar i potenciar el turisme enològic sostenible i de qualitat a les Terres de Lleida. 

Solidaritat i premis

Les jornades també tenen un vessant solidari, ja que una part del preu de cada menú que se serveixi (2 €) es destinarà al Banc dels Aliments de Lleida. Es tracta d’un gest important  per part dels restauradors per contribuir a la tasca que porta a terme aquesta fundació, que té com a objectiu col·laborar en la lluita contra la pobresa i l’exclusió social a les comarques de Lleida, així com prevenir i fer front al malbaratament alimentari.

Per tal de fer difusió i donar major ressò a aquesta acció solidària, l’organització compta amb la col·laboració d’un ambaixador d’excepció: el popular Sr. Postu, que aporta una Postu-xapa, feta per al Banc dels Aliments (I Love Allioli), a cada client que consumeixi un menú. En finalitzar les jornades ‘Cuina de l’Horta, vins de Ponent’, el 30 de novembre, tot el que s’hagi recaptat mitjançant aquesta acció es lliurarà a l’entitat benèfica de Lleida.

En el decurs de l’acte el Sr. Postu ha animat a tothom a participar en aquestes jornades per gaudir de tot el que han preparat els cuiners dels onze restaurants, però també per col·laborar amb el Banc dels Aliments, “que sempre necessita un cop de mà”, ha assegurat. En aquest sentit, Antoni Fo, president d’aquesta fundació, ha agrait que jornades com les de ‘Cuina de l’Horta, vins de Ponent’ hagin tingut en compte el vesant social. “Fan falta més iniciatives com aquesta que ens ajudin a estar presents en esdeveniments que ajudin als que més ho necessiten”, ha dit Fo.   

D’altra banda, durant els dos mesos de les jornades hi haurà diferents sortejos de menús, visites als cellers, tastos, lots d’ampolles de vi, experiències enològiques, etc. entre les persones que consumeixin algun dels menús dels restaurants participants. Així mateix, hi haurà un premi especial que se sortejarà en finalitzar les jornades que consistirà en un cap de setmana per a dues persones al conjunt rural de Cal Soldat, a Collmorter, el Pallars Jussà.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats