Jordi Cruz (Restaurant Estany Clar de Berga), Cuiner de l’AnyJordi Cruz (Restaurant Estany Clar de Berga), Cocinero del Año

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

Jordi Cruz, xef del restaurant Estany Clar de Berga, ha estat escollit Cuiner de l’Any, mentre que Flavio Morganti del Restaurant Galileo d’Orense i Antonio Granero de Badajoz, van ser el segon i tercer classificats de la mostra.
Aquest concurs gastronòmic, celebrat al Congrés BCN Vanguardia en paral·lel a Alimentaria 2006, contempla els majors premis gastronòmics del país: 12.000 euros i un cap de setmana a una capital europea per al millor cuiner; i 6.000 i 3.000 euros respectivament per al segon i tercer classificats.
Jordi Cruz va destacar amb una “coca de caballa mediterrània amb trompetes de la mort, fulles amargues, oli, api, nap i albergínia”, “llobarro al forn amb rúcula, salicòrnia i una infusió de bolets i tòfona tractada com una jalea”, i “ llet de cabra cuallada amb cacau, ametlles, mel i canyella”.
El fogons de BCN Vanguardia, van acollir el passat dia 9 de març de 2006 la gran final del I Concurs Cuiner de l’Any (CCA), el primer en la seva categoria a Espanya i exclusiu per a professionals, avalat per la World Association of Cooks Societies (WACS) i presidit pel prestigiós cuiner Martín Berasategui, amb tres estrelles Michelín.
Després de vuit semifinals, en què han participat 10 xefs en cadascuna, va arribar la final d’Alimentaria amb els cuiners que van aconseguir ser referent en innovació, tècnica, sabor i presentació a les seves creacions culinàries.Jordi Cruz, chef del restaurante Estany Clar de Berga, ha sido escogido Cocinero del Año, mientras que Flavio Morganti del Restaurante Galileo de Orense y Antonio Granero de Badajoz, fueron el segundo y tercero clasificados de la muestra.
Este concurso gastronómico, celebrado en el Congreso BCN Vanguardia en paralelo a Alimentaría 2006, contempla los mayores premios gastronómicos del país: 12.000 euros y un fin de semana en una capital europea para el mejor cocinero; y 6.000 y 3.000 euros respectivamente para el segundo y tercer clasificados.
Jordi Cruz destacó con una “coca de caballa mediterránea con trompetas de la muerte, hojas amargas, aceite, apio, nabo y berenjena”, “lubina al horno con rúcula, salicornia y una infusión de setas y trufa tratada como una jalea”, y “ leche de cabra cuajada con cacao, almendras, miel y canela”.
Los fogones de BCN Vanguardia, acogieron el pasado día 9 de marzo de 2006 la gran final del I Concurso Cocinero del Año (CCA), el primero en su categoría en España y exclusivo para profesionales, avalado por la World Association of Cooks Societies (WACS) y presidido por el prestigioso cocinero Martín Berasategui, con tres estrellas Michelín.
Después de ocho semifinales, en que han participado 10 chefs en cada una, llegó la final de Alimentaría con los cocineros que consiguieron ser referente en innovación, técnica, sabor y presentación a sus creaciones culinarias.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats