Homenatge a Santi Santamaria al maridatge de NeoParc amb els garnatxes Santo CristoHomenaje a Santi Santamaria en el maridaje de Neoparc con garnachas Santo Cristo

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

El cuiner lleidatà Antoni Rúbies va voler fer homenatge al xef català Santi Santamaria, recentment desaparegut.
Rúbies, xef del restaurant NeoParc, va incloure al darrer maridatge diferents “productes estrella” del cuiner català com la tòfona, el cep, la papada o els eriçons de mar.
Així com va “interpretrar, amb humilitat, receptes de Santi Santamaria com ceps a la planxa amb emulsió de farigola-llimona; raviolis de gambes amb crema de tòfona blanca i papada de porc; o jarret de vedella amb trinxat de col i patata amb tòfona.
Juntament amb la cuina d’Antoni Rúbies i aquest recordatori de Santamaria, l’altre protagonista del sopar de maridatge van ser les garnatxes de Santo Cristo, DO Campo de Borja.
Igor Lizarraga, responsable de la bodega aragonesa, va presentar i dirigir el tast dels vins mentre que Antoni Rúbies comentà, plat a plat, tot el menú.
Com a aperitiu de benvinguda, els participants en aquest singular sopar van poder degustar caragols de mar amb vinagreta casats amb el Viña Collado Rosado 2010, fruitat i aromàtic, ric en groselles i maduixes.
Els calçots arrebossats amb romesco d’eriçons es va casar amb el Santo Cristo Roble 2009, un vi molt demandat pel mercat català, rodó i equilibrat i fruit d’un cupatge d’Ull de Llebre, Cabernet i Garnatxa.
El criança Peñazuela, 100% garnatxa va ser el millor maridatge de la nit amb els ceps a la planxa, que tant agradaven a Santamaria, tal i com va explicar Rúbies.
Els raviolis de gambes van compartir protagonisme amb el Reserva Premium 2006 Viña Ainzón; i el jarret de vedella amb el Cayus 2009 les altres dos garnatxes del grup Top del celler aragonès d’Ainzón.
Uns vins complexes, amb la fruita exhuberant i la fusta ben integrada.
Per postres… cremós de xocolata amb gelat de fruita de la passió maridat amb Moscatel Ainzón, una altra especialitat Santo Cristo, que també té una versió amb 90 dies de fusta.
Els representatns del celler de Campo de Borja i l’equip de Valdivia Distribucions, representant comercial del celler, no es van voler perdre la trobada.El cocinero leridano Antoni Rúbies quiso hacer homenaje al chef catalán Santi Santamaría, recientemente desaparecido.
Rúbies, chef del restaurante Neoparc, incluyó en el último maridaje diferentes “productos estrella” del cocinero catalán como la trufa, la cepa, la papada o los erizos de mar.
Así como “interpretrar, con humildad, recetas de Santi Santamaria como cepas a la plancha con emulsión de tomillo-limón; raviolis de gambas con crema de trufa blanca y papada de cerdo, o jarrete de ternera con trinxat de col y patata con trufa.
Junto con la cocina de Antonio Rúbies y este recordatorio de Santamaría, el otro protagonista de la cena de maridaje fueron las garnachas de Santo Cristo, DO Campo de Borja.
Igor Lizarraga, responsable de la bodega aragonesa, presentó y dirigió la cata de los vinos mientras que Antoni Rúbies comentó, plato a plato, todo el menú.
Como aperitivo de bienvenida, los participantes en este singular cena pudieron degustar caracoles de mar con vinagreta casados ​​con el Viña Collado Rosado 2010, afrutado y aromático, rico en grosellas y fresas.
Los calçots rebozados con romesco de erizos se casó con el Santo Cristo Roble 2009, un vino muy demandado por el mercado catalán, redondo y equilibrado y fruto de un coupage de Tempranillo, Cabernet y Garnacha.
El crianza Peñazuela, 100% garnacha fue el mejor maridaje de la noche con las cepas a la plancha, que tanto gustaban a Santamaria, tal y como explicó Rúbies.
Los raviolis de gambas compartieron protagonismo con el Reserva Premium 2006 Viña Ainzón, y el jarrete de ternera con el Cayus 2009 las otras dos garnachas del grupo Top de la bodega aragonés de Ainzón.
Unos vinos complejos, con la fruta exuberante y la madera bien integrada.
Para postre… cremoso de chocolate con helado de fruta de la pasión maridado con Moscatel Ainzón, otra especialidad Santo Cristo, que también tiene una versión con 90 días de madera.
Los representatns de la bodega de Campo de Borja y el equipo de Valdivia Distribuciones, representante comercial de la bodega, no se quisieron perder el encuentro.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats