Gemma Plaza destapa el cicle de maridatge d’vines

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

web 21x9 cm D'VINES Gemma Plaza + Jesús Gimena Foto de familia

Una quarantena de persones, a l’homenatge a les dones del vi de Lleida

L’enòloga Gemma Plaza va encetar ahir, al restaurant L’Espurna de Lleida, el cicle de maridatges d’vines, una proposta per retre homenatge a dones i vinyerones de les comarques lleidatanes que se celebrarà durant el mes de març i que consisteix en cinc sopars de tast, amb cinc degustacions i cinc vins (la major part de la DO Costers del Segre). La iniciativa ha estat endegada per la consultora gastronòmica Como Pomona.

Ahir al vespre Plaza, enòloga del Grup Tomàs Cusiné, va guiar els comensals en el viatge que va combinar cinc propostes del xef Jesús Gimena i cinc vinc vins dels cellers Tomàs Cusiné, Cérvoles i Castell de Remei de la DO Costers del Segre (de la subzona Garrigues en els dos primers cellers i Urgell, el darrer).

Per obrir boca, es va degustar una Amanida de mató i anxoves amb vinagreta de remolatxa que va maridar amb el Colors Blanc 2021 del celler Cérvoles. Tot seguit, es va gaudir d’un tast de Carxofes amb salsa de foie i rovell d’ou regades amb el Garnatxa 2020 de Castell del Remei. Després es va seguir amb Lluç amb estofat de cigrons a la marinera que va maridar amb un Finca Racons 2017 de Tomàs Cusiné i, com a darrer plat, es va servir un Timbal de porc amb textures de blat de moro del qual es va gaudir amb un Finca Barqueres 2017, també de Tomàs Cusiné. Finalment, es va tancar amb unes postres de Pastís de formatge Tou dels Til·lers amb poma a la brasa i la seva confitura que es degustar amb un vi de microvinificació experimental, l’Ancestral de Riesling 2019 del celler Tomàs Cusiné.

El març de d’vines

El cicle continuarà durant tot el mes de març i, així, el dijous 10 la Pilar Salillas, directora general i enòloga del celler LaGravera, explicarà les propostes vinícoles del seu celler pel sopar de tast. La tercera setmana del març, dijous 17, la Núria Bigorra, enòloga i vinyatera que ha recuperat antigues vinyes locals, dirigirà el tast que maridarà els vins del seu celler Terrer de Pallars i Cota 730 amb la cuina de L’Espurna.
Els maridatges seguiran divendres 25 de març amb vins del celler Rubió de Sòls, amb la Judit Sogas al capdavant i les seves apostes per vins que respecten la natura, alhora que reivindiquen l’emblemàtic paisatge del municipi de la Noguera de Rubió de Baix. Finalment, la Sara Jové, gerent del celler Mas Blanch i Jové, presentarà dijous 31 de març els seus vins amb caràcter i personalitat que es combinaran amb les degustacions preparades per Jesús Gimena que tancaran aquesta proposta gastronòmica.

Aquests sopars de maridatge conduïts per enòlogues i vinyateres lleidatanes inclouen cinc degustacions i cinc tastos de vins pel preu de 45 euros (IVA inclòs). Tindran lloc tots els dijous del mes de març a les 20.30h (excepte el del divendres 25) al restaurant L’Espurna (C/ Salmerón, 9) de Lleida.

Més informació i reserves: http://www.comopomona.com

Menú del xef Jesús Gimena de L’Espurna pel maridatge conduït per la Gemma Plaza del Grup Tomàs Cusiné

Amanida de mató i anxoves amb vinagreta de remolatxa amb Colors Blanc 2021 del celler Cérvoles

Tast de Carxofes amb salsa de foie i rovell d’ou amb Garnatxa 2020 de Castell del Remei

Lluç amb estofat de cigrons a la marinera amb Finca Racons 2017 del celler Tomàs Cusiné

Timbal de porc amb textures de blat de moro amb Finca Barqueres 2017 del celler Tomàs Cusiné.

Pastís de formatge Tou dels Til·lers amb poma a la brasa i la seva confitura que va maridar amb un vi de microvinificació experimental, l’Ancestral de Riesling 2019 del celler Tomàs Cusiné.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats