[:ca]Gaudium, peix i tapes d’autor de Meri Florensa[:es]Gaudium, pescado y tapas de autor de Meri Florensa[:]

Comparteix:

Como Pomona

Como Pomona

170504Meri Gaudium

[:ca]La jove cuinera Meri Florensa Huertas (Torres de Segre, 1992) ha agafat el timó de la cuina del Gaudium un gastrobar de tapes tradicionals i d’autor que, també, ofereix menú de migdia de dilluns a divendres a la plaça de Ricard Vinyes. Com a nou projecte del restaurador Ángel Rodríguez (Carballeira), al Gaudium, el peix de qualitat pren un protagonisme especial.

Florensa, formada a l’Escola d’Hoteleria i Turísme de Lleida, va enriquir la seva formació d’escola amb nombroses pràctiques, feines i estades professionals. Així, a Toulousse, va tenir l’oportunitat de conèixer el restaurant de Michel Sarran (dues estrelles Michelin), “van ser unes setmanes de pelar patates, pèsols i netejar la cuina, però, va ser un primer descobriment de l’alta gastronomia”, explica Florensa. A Itàlia, també va conèixer la cuina del Piamonte i productes com la Tòfona Blanca d’Alba. Però el seu periple més professional comença “amb una altra gran mestra, la Mercè Tomás de l’Estel de la Mercè, amb la que vaig estar cinc mesos durant l’Escola, i un altre any i mig després d’acabar a l’escola”. “El 2016, vaig aprofitar per anar vuit mesos al Castell de Castellciutat, amb el Salvador Trabalon, i altres quatre mesos a Aponiente d’Ángel León en el Puerto de Santa Maria, tot un referent en la cuina del peix”, puntualitza Meri.

Ara podem dir que aquesta jove cuinera es troba entre dos àngels. Per una banda, té el referent de León. Aquest cuiner andalús és conegut com el Xef del Mar, per deixar expressar el mar amb plenitud, amb l’aprofitament de subproductes i treient el màxim del peix.

D’altra banda, Rodríguez, és conegut per una cuina senzilla i honesta que treballa el producte de màxima qualitat sense molta manipulació. Així, a Gaudium ens trobem un gastrobar en el qual, segons explica l’Àngel, “el producte representa el 42% del cost del tiquet”.

El resultat són unes propostes molt personals riques en tocs de fusió que ens fan mirar cap a Orient. Entre les tapes d’autor, Gaspatxo de maduixes amb tàrtar de vieira, amb un toc de soplet que li dóna el punt fumat; Burratina, pesto i tomàquet thai; Carpaccio de magret amb gelat de foie; Nems de salmó; Broqueta de pop i salsa kimchee; Säam de pollastre i maionesa de curri groc; Burguer de vaca vella amb provolone i ceba morada; Carpaccio de Bacallà skrei; Tàrtar de tonyina vermella amb tocs orientals; “tortillitas de camarones” amb plàncton; o Rabes a l’andalusa amb maionesa cítrica. I tot això sense renunciar els tradicionals Caragols; Braves; Croquetes de pernil; Esqueixada; Ous estrellats; Embotits Ibèrics; Anxoves del Cantàbric; Pop a la gallega; Musclos a la planxa…

Al migdia, la Meri prepara un menú del dia per 12,90 en el que sempre trobarem un arròs del dia. Les altres propostes poden anar de les Llenties o els fideus a la cassola i les amanides, dels primers plats; al peix del dia amb guarniment; secret ibèric a la planxa; o estofat de vedella i bolets; entre altres.
També podem optar per diferents propostes de menús de tapes a preu tancat per a taules completes, que van dels 18 als 30 euros.

Per cert a la sala del restaurant trobarem el Miquel Moliné Bayón, un professional veterà molt conegut.

[:es]La joven cocinera Meri Florensa Huertas (Torres de Segre, 1992) ha cogido el timón de la cocina del Gaudium, un gastrobar de tapas tradicionales y de autor que, también, ofrece menú de mediodía de lunes a viernes en la plaza de Ricard Vinyes. Como nuevo proyecto del restaurador Ángel Rodríguez (Carballeira), en Gaudium, el pescado de calidad toma un protagonismo especial.

Florensa, formada en la Escuela de Hostelería y Turísmo de Lleida, enriqueció su formación de escuela con numerosas prácticas, trabajos y estancias profesionales. Así, en Toulouse, tuvo la oportunidad de conocer el restaurante de Michel Sarran (dos estrellas Michelin), “fueron unas semanas de pelar patatas, guisantes y limpiar la cocina, sin embargo, fue un primer descubrimiento de la alta gastronomía “, explica Florensa. En Italia, también conocer la cocina del Piamonte y productos como la Trufa Blanca de Alba. Pero su periplo más profesional comienza “con otra gran maestra, la Mercè Tomás de l’Estel de la Mercè, con la que estuve cinco meses durante la Escuela, y otro año y medio después de terminar en el escuela “. “En 2016, aproveché para ir ocho meses al Castillo de Castellciutat, con Salvador Trabalón, y otros cuatro meses a Aponiente de Ángel León en el Puerto de Santa María, todo un referente en la cocina del pescado”, puntualiza Meri.

Ahora podemos decir que esta joven cocinera se encuentra entre dos ángeles. Por un lado, tiene el referente de León. Este cocinero andaluz es conocido como el Chef del Mar, para dejar expresar el mar con plenitud, con el aprovechamiento de subproductos y sacando el máximo del pescado.

Por otro lado, Rodríguez, es conocido por una cocina sencilla y honesta que trabaja el producto de máxima calidad sin mucha manipulación. Así, en Gaudium nos encontramos un gastrobar en el que, según explica el Ángel, “el producto representa el 42% del coste del ticket”.

El resultado son unas propuestas muy personales ricas en toques de fusión que nos hacen mirar hacia Oriente. Entre las tapas de autor, Gazpacho de fresas con tartar de vieira, con un toque de soplete que le da el punto ahumado; Burratina, pesto y tomate thai; Carpaccio de magret con helado de foie; Nems de salmón; Brocheta de pulpo y salsa kimchee; Saami de pollo y mayonesa de curry amarillo; Burguer de vaca vieja con provolone y cebolla morada; Carpaccio de Bacalao skrei; Tartar de atún rojo con toques orientales; “Tortillitas de camarones” con plancton; o Rabes a la andaluza con mayonesa cítrica. Y todo ello sin renunciar a los tradicionales Caracoles; Braves; Croquetas de jamón; esqueixada; Huevos estrellados; Embutidos Ibéricos; Anchoas del Cantábrico; Pulpo a la gallega; Mejillones a la plancha …

Al mediodía, Meri prepara un menú del día por 12,90 en el que siempre encontraremos un arroz del día. Las otras propuestas pueden ir de las Lentejas o los fideos a la cazuela y las ensaladas, los primeros platos; el pescado del día con aderezo; secreto ibérico a la plancha; o estofado de ternera y setas; entre otros.
También podemos optar por diferentes propuestas de menús de tapas a precio cerrado para mesas completas, que van de los 18 a los 30 euros.

Por cierto, en la sala del restaurante encontraremos a Miguel Moliné Bayón, un profesional veterano muy conocido.

[:]

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats