[:ca]Cal Mosset obre els maridatges 2016 amb vins Mas Ramoneda[:es]Cal Mosset abre los maridajes 2016 con vinos Mas Ramoneda[:en]Cal Mosset opens 2016 pairing with Mas Ramoneda wines[:]

Comparteix:

Como Pomona

Como Pomona

160204n

[:ca]El restaurant Cal Mosset de Torrefarrera va obrir el seu cicle de maridatges 2016 amb un sopar pantagruèlic servit en safates al mig de la taula –amb estil “medieval”– i els vins Mas Ramoneda de la DO Costers del Segre, subzona Artesa de Segre.
L’enòleg Pere Escudé, molt conegut a les Terres de Lleida, va comentar els diferents vins d’una vetllada molt agradable que va reunir una trentena de clients i amics del restaurant al voltant de la taula.
Amanida salvatge de salpicó de marisc i bacallà marinat amb herbes aromàtiques; Amanida de patata, escalivada i formatge amb mostassa antiga; Fusta d’embotits del Pallars, cecina de Lleó i formatges artesans; i Arengades amb raïm; van ser els entrants de la nit que van maridar amb els vins Blanc de Boira i el rosat L’Esquirol.
El Boira és un vi blanc fet amb Garnatxa Negra. Un vi molt delicat en l’elaboració amb un resultat ric en aroma, acidesa i persistència de gust. Les mares del vi li aporten densitat i destaca la mineralitat del terrer, amb un punt salí.
Pel que fa a l’Esquirol –fruit d’un cupatge de Monastrell, Cabernet Sauvignon i Syrah– tastem el 2014, amb un primer cop de maduixes o fruites vermelles en el que pot ser els darrers mesos de vida d’aquest vi. Amb ganes de tastar el 2015.
Els plats forts de la nit: rostits al punt, de conill de bosc i garrí, i civet de cabirol amb patates. Els casem amb els Perdiu, Senglar i Guineu, respectivament.
El Perdiu, el vi jove de la gamma, es va mostrar molt ric en fruita madura, figues i prunes seques. Molt equilibrat amb molt bona acidesa i punt de taní. Els Senglar i Guineu són vins de cupatge similar (Syrah i Merlot) però amb criances en bóta diferents, de 6 o 12 mesos. Elegants i arrodonits, l’acidesa és una costant dels vins de la casa.
Llet fregida i fruita variada van ser les postres de la nit.

160204conill

160203llet

160204garri

[:es]El restaurante Cal Mosset de Torrefarrera abrió su ciclo de maridajes 2016 con una cena pantagruélica servido en bandejas en medio de la mesa -con estilo medieval – y los vinos Mas Ramoneda de la DO Costers del Segre, subzona Artesa de Segre.
El enólogo Pere Escudé, muy conocido en las Tierras de Lleida, comentó los diferentes vinos de una velada muy agradable que reunió a una treintena de clientes y amigos del restaurante alrededor de la mesa.
Ensalada salvaje de salpicón de marisco y bacalao marinado con hierbas aromáticas; Ensalada de patata, escalivada y queso con mostaza antigua; Madera de embutidos del Pallars, cecina de León y quesos artesanos; y Arenques con uva; fueron los entrantes de la noche que casaron con los vinos Blanc de Boira y el rosado El Esquirol.
El Boira es un vino blanco hecho con Garnacha Negra. Un vino muy delicado en la elaboración con un resultado rico en aroma, acidez y persistencia de gusto. Las madres del vino le aportan densidad y destaca la mineralidad del terruño, con un punto salino.
En cuanto a El Esquirol -fruto de un coupage de Monastrell, Cabernet Sauvignon y Syrah- probamos el 2014, con un primer golpe de fresas o frutas rojas en lo que puede ser los últimos meses de vida de este vino. Con ganas de probar el 2015.
Los platos fuertes de la noche: asados, ​​al punto, de conejo de bosque y lechón, y civet de corzo con patatas. Los casamos con los Perdiu, Senglar y Guineu, respectivamente.
El Perdiu, el vino joven de la gama, se mostró muy rico en fruta madura, higos y ciruelas secas. Muy equilibrado con muy buena acidez y punto de tanino. Los Senglar y Guineu son vinos de coupage similar (Syrah y Merlot) pero con crianzas en barrica diferentes, de 6 o 12 meses. Elegantes y redondeados, la acidez es una costante de los vinos de la casa.
Leche frita y fruta variada fueron los postres de la noche.

160204conill

160203llet

160204garri
[:en]The restaurant Cal Mosset in Torrefarrera opened its cycle of 2016 pairings with a gargantuan dinner served on trays in the middle of the table, with medieval style – and Mas Ramoneda Wines of the DO Costers del Segre, subzone of Artesa de Segre.
The oenologist Pere Escudé, well-known in the Lands of Lleida, commented different wines in a very enjoyable evening which brought together thirty restaurant customers and friends around the table.
Wild seafood cocktail salad paired with cod with herbs; Potato salad, roasted vegetables and cheese with mustard; Pallars inlays, Leon jerky and cheese artisans; Herring with grapes; these entrees were paired with wines, white Boira and rosé Esquirol.
The Boira is a white wine made from Grenache Noir. A very delicate wine in developing a rich results in aroma, acidity and persistent taste. Mothers of wine will bring out the mineral density of the soil, with a salt point.
As to the Esquirol -the result of a blend of Monastrell, Cabernet Sauvignon and Syrah we tried the 2014 with a first strike of strawberries or berries in what may be the final months of this wine. Looking forward to trying the 2015.
The highlights of the night: roasts, to the point, rabbit and pork, and venison civet with potatoes. They were paired with Perdiu, Senglar and Guineu, respectively.
The Perdiu, the young wine of the range, was very rich in ripe fruit, figs and prunes. Very balanced with good acidity and tannin point. The Senglar and Guineu are similar blend wines (Syrah and Merlot) but breeds in different barrels of 6 or 12 months. Elegant and rounded, acidity is a Costante of house wines.
Fried milk and fruit were the varied desserts in the evening.

160204conill

160203llet

160204garri

[:]

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats