[:ca]La nova cuina de Gerard Balasch a La Huerta[:es]La nueva cocina de Gerard Balasch en La Huerta[:en]The new cuisine from Gerard Balasch in La Huerta[:]

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

160318lahuerta

[:ca]El jove cuiner Gerard Balasch, fill de la família del Xalet Suïs i nebot de La Huerta, està plenament dedicat a aquests establiments, considerats referents de la restauració lleidatana. En el cas de La Huerta –restaurant reconegut per la seva cuina tradicional de Ponent basada en el bon producte dels caragols, les carns, peixos i verdures a la brasa, amanides i altres especialitats locals com l’esqueixada o el bacallà– en Gerard comença a introduir nous plats.
Nous productes que, fins ara, no trobàvem habitualment a La Huerta i la cuina amb noves tècniques i tocs de fusió, són els trets més significatius de les creacions de Balasch. El restaurant i el celler Raimat van organitzar un maridatge el divendres 11 de març, comentat pel sommelier Gregori Albareda (Vinicia) i Jordi Botargues, propietari i responsable de la cuina de La Huerta.
Tal com explicà Botargues, el seu nebot “a cavall entre el Xalet Suïs i La Huerta, va introduint plats seus en la carta de l’establiment amb una aposta per la renovació sense perdre les arrels i els plats estrella de la cuina tradicional de la casa”. Un Tàrtar d’alvocat amb pera i salmó; i l’Amanida de fruita i perdiu escabetxada es van maridar amb el Raimat Ànima blanc 2015. Un plat molt fi en el que es va recuperar la pastanaga i la ceba amb vermut blanc per maridar millor amb el vi. L’Ànima Negre 2013 es va casar amb l’altre entrant, Tebi de tonyina amb emulsió de mel i mostassa.
El peix principal, Turbot a la brasa amb verdures va estar acompanyat del Xarel·lo Chardonnay 2013, un vi fermentat en fusta amb un punt de mineral salí, molt interessant.
El Vallcorba 2012 va casar a la perfecció amb un Melós de vedella, patata i salsa de múrgoles, que bé podria ser considerat el plat de la vetllada amb un fons de carn intens i elaborat amb molt de temps.
Per acabar, Esferes de mascarpone, gingebre i maduixa, unes postres espectacular amb el que Balasch va demostrar l’alt nivell de la pastisseria que executa.

160318LaHuerta1

160318LaHuerta2

160318LaHuerta3

160318LaHuerta4

160318LaHuerta5[:es]El joven cocinero Gerard Balasch, hijo de la familia del Xalet Suís y sobrino de La Huerta, está plenamente dedicado a estos establecimientos, considerados referentes de la restauración leridana. En el caso de La Huerta -restaurante reconocido por su cocina tradicional de Poniente basada en el buen producto de los caracoles, las carnes, pescados y verduras a la brasa, ensaladas y otras especialidades locales como la ensalada de bacalao o el bacalao- Gerard comienza a introducir nuevos platos.
Nuevos productos que, hasta ahora, no encontrábamos habitualmente en La Huerta y la cocina con nuevas técnicas y toques de fusión, son los rasgos más significativos de las creaciones de Balasch. El restaurante y la bodega Raimat organizaron un maridaje el viernes 11 de marzo, comentado por el sumiller Gregorio Albareda (Vinicia) y Jordi Botargues, propietario y responsable de la cocina de La Huerta.
Tal y como explicó Botargues, su sobrino “a caballo entre el Xalet Suís y La Huerta, va introduciendo platos suyos en la carta del establecimiento con una apuesta por la renovación sin perder las raíces y los platos estrella de la cocina tradicional de la casa “. Un Tartar de aguacate con pera y salmón; y la Ensalada de fruta y perdiz escabechada se marida con el Raimat Alma blanco 2015. Un plato muy fino en el que se recuperó la zanahoria y la cebolla con vermut blanco para casar mejor con el vino. El alma Negro 2013 maridó con el otro entrante, Tibio de atún con emulsión de miel y mostaza.
El pescado principal, Rodaballo a la brasa con verduras estuvo acompañado del Xarel·lo Chardonnay 2013, un vino fermentado en madera con un punto de mineral salino, muy interesante.
El Vallcorba 2012 casó a la perfección con un Meloso de ternera, patata y salsa de colmenillas, que bien podría ser considerado el plato de la velada con un fondo de carne intenso y elaborado con mucho tiempo.
Por último, Esferas de mascarpone, jengibre y fresa, un postre espectacular con el que Balasch demostró el alto nivel de la pastelería que ejecuta.

160318LaHuerta1

160318LaHuerta2

160318LaHuerta3

160318LaHuerta4

160318LaHuerta5[:en]The young chef Gerard Balasch, the son of the owners of Xalet Suís restaurant and nephew of La Huerta restaurant’s owners, is fully dedicated to these establishments, considered concerning restoration in Lleida. In the case of La Huerta -a well known restaurant for its traditional cuisine based on good product snails, meat, fish and grilled vegetables, salads and other local specialties such as cod salad or Gerard begins cod- to introduce new dishes.
New products that, so far, there usually were in La Huerta and kitchen with new techniques and fusion touches are the most significant features of the creations of Balasch. The restaurant and winery Raimat organized a marriage on Friday, March 11, commented by sommelier Gregorio Albareda (Vinicia) and Jordi Botargues, owner and head of cuisine of La Huerta.
As Botargues explained, his nephew works “between the Xalet Suís and La Huerta restaurant and he will introduce his dishes on the menu of the establishment with a commitment to renewal without losing the roots and popular dishes of the traditional cuisine of the house”. An avocado tartare with pear and salmon; and fruit salad and pickled partridge paired with Raimat Alma white 2015. A very fine dish in which the carrot and onion with white vermouth to better marry the wine recovered. The 2013 Red Alma paired with another entree, tuna Lukewarm honey and mustard emulsion.
The main fish, grilled turbot with vegetables was accompanied by Xarel·lo Chardonnay 2013, a fermented in wood with a mineral salt point, a very interesting wine.
The Vallcorba 2012 paired perfectly with Veal, potatoes and morel sauce, which could well be considered the dish of the evening with a background of intense meat and processed with long time.
Finally, Spheres mascarpone, ginger and strawberry, a spectacular dessert with which Balasch demonstrated the high level of his bakery.

160318LaHuerta1

160318LaHuerta2

160318LaHuerta3

160318LaHuerta4

160318LaHuerta5[:]

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats