[:ca]Palatifini convoca un nou Campionat Mundial de Pesto a la ciutat de Gènova[:es]Palatifini convoca un nuevo Campeonato Mundial de Pesto en la ciudad de Génova[:en]Palatifini organizes a new Pesto World Championship in the city of Genoa[:]

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

160331pesto

[:ca]Fortament arrelada a Gènova i la regió de la Ligúria, l’Associació Cultural Palatifini organitza el dia 16 d’abril, el Campionat Mundial de Pesto Genovès amb Morter, una singular competició que se celebra des de 2007 cada dos anys.
La competició reuneix un centenar de participants de procedències diverses: 25 genoveses, 50 italians i 25 de la resta del món. El Palau Ducal, en el centre de la ciutat acull aquest campionat que convoca professionals i aficionats amb el patrocini de l’Ajuntament de Gènova, la Regió de Ligúria i la Cambra de Comerç.
El Pesto Genovès, és la segona salsa més utilitzada per la pasta arreu del món i, amb el concurs, els gastrònoms de Palatifini volen reivindicar l’origen local d’aquesta elaboració que ja és universal. Així mateix, volen fer del Pesto Patrimoni Immaterial de la Unesco i, amb aquesta intenció, han iniciat els tràmits perquè el Govern italià presenti la seva candidatura, un cop superada la fase regional.
Palatifini va ser fundada a Gènova els anys noranta per un grup de professionals i amics de la gastronomia i el bon viure. L’associació organitza
diferents trobades i esdeveniments gastronòmics basats en la qualitat de vida i el benestar. Els seus membres escriuen i col·laboren amb diferents mitjans de comunicació sobre menges, productes de qualitat, gastronomia internacional o restaurants de referència.[:es]Fuertemente arraigada en Génova y en la región de Liguria, la Asociación Cultural Palatifini organiza el día 16 de abril, el Campeonato Mundial de Pesto Genovés con Mortero, una singular competición que se celebra cada dos años desde 2007.
La competición reúne a un centenar de participantes de procedencias diversas: 25 genoveses, 50 italianos y 25 del resto del mundo. El Palacio Ducal, en el centro de la ciudad, acoge este campeonato que convoca a profesionales y aficionados con el patrocinio del Ayuntamiento de Génova, la Región de Liguria y la Cámara de Comercio.
El Pesto Genovés es la segunda salsa más utilizada para la pasta en todo el mundo y, con el concurso, los gastrónomos de Palatifini quieren reivindicar el origen local de esta elaboración que ya es universal. Asimismo, quieren hacer del Pesto Patrimonio Inmaterial de la Unesco y, con esta intención, han iniciado los trámites para que el Gobierno italiano presente su candidatura, una vez superada la fase regional.
Palatifini fue fundada en Génova en los años noventa por un grupo de profesionales y amigos de la gastronomía y el buen vivir. La asociación organiza diferentes encuentros y eventos gastronómicos basados ​​en la calidad de vida y el bienestar. Sus miembros escriben y colaboran en diferentes medios de comunicación sobre platos, productos de calidad, gastronomía internacional o restaurantes de referencia.[:en]Deeply rooted in Genoa and in the Liguria region the Palatifini Cultural Association organizes, on April 16, the World Championship of Genovese Pesto with mortar, a unique competition held every two years since 2007.
The competition brings together a hundred participants from diverse backgrounds: 25 Genovese, 50 Italians and 25 from the rest of the world. The Ducal Palace in the city center hosts this championship that gathers professionals and amateurs sponsored by the City of Genoa, the Liguria Region and the Chamber of Commerce.
The Genovese Pesto is the second most used sauce for pasta worldwide, and with the competition, gastronomes of Palatifini want to claim the local origin of this sauce which is already universal. They also want to make Pesto Intangible Heritage of Unesco, and with this intention, they have taken some steps for the Italian government to present his candidacy.
The Palatifini Association was founded in Genoa in the nineties by a group of professionals and friends of gastronomy and good living. The association organizes various meetings and gastronomic events based on the quality of life and well-being. Its members write and collaborate in various media on dishes, quality products, international cuisine or quality restaurants.[:]

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats