[:ca]Els productors fan de Graus la capital de la tòfona [:es]Los productores hacen de Graus la capital de la trufa[:]

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

180222Trufa Graus

[:ca]L’Associació de Recol·lectors i Truficultors de Tòfona d’Aragó organitza, durant diferents dissabtes del desembre al març, el Mercat de la tòfona fresca i al detall de Graus. El mercat es traslladarà a Montsó el dia 3 de març amb motiu de l’11a edició de Trufa-fe.

El mercat es desenvolupa a la planta carrer i els baixos de la Casa de la Cultura de Graus entre les 19 i les 22 hores, durant els dissabtes de la temporada de collita.
L’objectiu d’aquest mercat és donar a conèixer el Tuber melanosporum, la seva aroma, i la bona qualitat del producte d’aquesta zona.
Paral·lelament, el visitant pot degustar aquest fong, de la mà d’alguns dels millors restaurants i artesans de la comarca de Ribagorça que ofereixen degustacions.

Experimentació i Recerca del fong

La Diputació d’Osca, des del seu Centre de Recerca i Experimentació en Truticultura (CIET) de Graus, ha posat en marxa un sistema molecular de certificació de planta micoritzada per garantir la qualitat dels plantons destinats al cultiu de la tòfona. Des del seu inici el 2009, el CIET busca com millorar la producció i aprofitament d’aquest fong.

Fotografia ©Gabi Orte/Chilindron.es[:es]La Asociación de Recolectores y Truficultores de Trufa de Aragón organiza, durante diferentes sábados de diciembre a marzo, el Mercado de la trufa fresca y al detalle de Graus. El mercado se trasladará a Monzón el día 3 de marzo con motivo de la 11ª edición de Trufa-fe.

El mercado se desarrolla en la planta calle y los bajos de la Casa de la Cultura de Graus entre las 19 y las 22 horas, durante los sábados de la temporada de cosecha.

El objetivo de este mercado es dar a conocer el Tuber melanosporum, su aroma, y la buena calidad del producto de esta zona. Paralelamente, el visitante puede degustar este hongo, de la mano de algunos de los mejores restaurantes y artesanos de la comarca de Ribagorza que ofrecen degustaciones.

Experimentación e Investigación del Hongo

La Diputación de Huesca, desde su Centro de Investigación y Experimentación en Truticultura (CIET) de Graus, ha puesto en marcha un sistema molecular de certificación de planta micorizada para garantizar la calidad de los plantones destinados al cultivo de la trufa. Desde su inicio en 2009, el CIET busca cómo mejorar la producción y aprovechamiento de este hongo.

Fotografía ©Gabi Orte/Chilindron.es[:]

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats