Els Castellers de Lleida presenten un vi solidari

Comparteix:

Como Pomona

Como Pomona

150409n2Els Castellers de Lleida han anunciat l’imminent llançament d’un vi nou de la DO Costers del Segre que recaptarà fons per a un projecte benèfic encara per determinar. El Bar Bodega Blasi va estar ahir al migdia, l’escenari del primer tast de l’esmentat vi.
El vi –que es presentarà a la societat lleidatana el pròxim dijous dia 16 d’abril, a les vuit del vespre, a la Seu Vella– està elaborat per l’enòleg del celler de Verdú, el barceloní Enric Gil, amb un cupatge d’ull de llebre, syrah i merlot i un pas per bóta de roure de set mesos. Els televisius Quim Mas Ferrer i Elisabet Carnicé apadrinaran la presentació que també comptarà amb un tast comentat del sommelier Xavier Ayala. Josep Maria Mateo, responsable del projecte, explica que “amb motiu del 20è aniversari dels Castellers de Lleida, vàrem creure necessari crear una iniciativa que ajudés entitats de Lleida per poder finançar projectes solidaris. Seguint aquest esperit hem creat Castellers Solidaris i, sota aquest nom, hem creat juntament amb la bodega Cercavins un vi solidari DO Costers del Segre que es vendrà als restaurants de Lleida”. Mateo explica que “els beneficis d’aquesta venda aniran destinats a una entitat de Lleida que presenti un projecte solidari”. Així, els Castellers convocaran un concurs de projectes per decidir a quina entitat destinen els guanys. També s’està creant el web www.castellerssolidaris.cat on s’explicarà tot el projecte i on es podran consultar els punts de venda del vi, així com els restaurants que es vagin sumat al projecte.

Per la seva banda, el sommelier Xavier Ayala explica que el vi “es presenta amb un color cirera intens, net i brillant amb un reflex del mateix color que tenyeix la copa. En nas, ens trobem primerament davant d’un vi amb unes de fruites vermelles i negres madures com les móres, els gerds, les maduixes i els aranyons. Passades aquestes aromes, trobem notes especiades (pebre negre i clau), d’herbes aromàtiques (llorer fresc i farigola) i perfums balsàmics (menta i eucaliptus). Golós, jovial i amb textura són les notes destacades en boca, i també la seva profunditat. És ideal per a acompanyar carns a taula i sobretot fer pinya. Salut!” Els Castellers de Lleida volen agrair la implicació i col·laboració d’empreses de Lleida com són Enèresi, Puigdevall Building Experience (col·laboradors especials de la colla), Disaliment, Forn Garrigues, AXA Montse de Benito, Caparrós Càtering, Como Pomona i Creativa.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats