El moviment Km0 es consolida a la restauració de LleidaEl movimiento Km0 se consolida en la restauración de Lleida

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

El moviment Km0, impulsat per Slow Food, es consolida a la restauració lleidatana amb la incorporació de mitja dotzena de nous restaurants en 2015 (els mateixos que durant el 2014): El Celler dels Joglars de Montardit (Joan Luque), Lo Ponts de Ponts (Ramon Gaspà), Casa Mercè de Fontdepou (Mercè Camins), Fogony de Sort (Zaraida Cotonat), L’Antic Forn de Cervera (Sergi Ortiz) i El Dien de Vallfogona de Balaguer (Enric Millà). Segons explica el mateix Millà, coordinador d’aquest grup de restauradors de tota Catalunya, “la qualitat i exigència de compromís del projecte frena la incorporació de nous membres a les Terres de Lleida. Tot i que sabem d’un parell d’establiments a Lleida i la Seu d’Urgell que estan acabant d’adaptar la seva manera de treballar per poder incorporar-se l’any vinent”. La major part dels 63 restaurants i cuiners que enguany formaran part de la xarxa Km0-Slow Food arreu de Catalunya, dinou establiments més que l’any 2014, van rebre la placa identificativa del col·lectiu aquest dilluns, dia 23 de febrer a la plaça de l’església de la localitat de Gallecs. El programa de la diada va incloure la presentació del llibre d’en Pep Salsetes “La Cuina del Vallès” i un dinar ofert pels cuiners dels restaurants Km0 SlowFood del Vallès que feia emfasi en els productes locals i promocionava la recuperació de llegums del Vallès. Els cuiners Fermí Puig i Ramon Parellada van fer entrega dels rètols identificatius corresponents.

El projecte dels Restaurants Km0 d’Slow Food neix de la voluntat, de cuiners i socis de l’entitat, per fomentar una cultura gastronòmica basada en els aliments bons, nets i justos. Slow Food és una associació ecogastronòmica sense ànim de lucre fundada el 1989 i actualment representada a 122 països diferents.
El movimiento Km0, impulsado por Slow Food, se consolida en la restauración leridana con la incorporación de media docena de nuevos restaurantes en 2015 (los mismos que durante el 2014): El Celler dels Joglars de Montardit (Juan Luque), Lo Ponts de Ponts (Ramon Gaspà), Casa Mercè de Fontdepou (Mercè Camins), Fogony de Sort (Zaraida Cotonat), L’Antic Forn de Cervera (Sergi Ortiz) y El Dien de Vallfogona de Balaguer (Enric Millà). Según explica el mismo Millà, coordinador de este grupo de restauradores de toda Cataluña, “la calidad y exigencia de compromiso del proyecto frena la incorporación de nuevos miembros de las Tierras de Lleida. Aunque sabemos de un par de establecimientos en Lleida y la Seu que están terminando de adaptar su manera de trabajar para poder incorporarse el próximo año “. La mayor parte de los 63 restaurantes y cocineros que este año formarán parte de la red Km0-Slow Food de toda Cataluña, diecinueve establecimientos más que en el año 2014, recibieron la placa identificativa del colectivo este lunes, día 23 de febrero, en la plaza de la iglesia de la localidad de Gallecs. El programa de la jornada incluyó la presentación del libro de Pep Salsetes “La Cuina del Vallés” y un almuerzo ofrecido por los cocineros de los restaurantes Km0 SlowFood del Vallés que hacía énfasis en los productos locales y promocionaba la recuperación de legumbres del Vallès. Los cocineros Fermí Puig y Ramon Parellada hicieron entrega de los rótulos identificativos correspondientes.

El proyecto de los Restaurantes Km0 de Slow Food nace de la voluntad, de cocineros y socios de la entidad, de fomentar una cultura gastronómica basada en los alimentos buenos, limpios y justos. Slow Food es una asociación ecogastronómica sin ánimo de lucro fundada en 1989 y actualmente con representantes en 122 países diferentes.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats