RUTA DEL VI DE LLEIDA

El molta Honra de Lagravera evoluciona cap al Cíclic

Pilar Salillas comenta aquests dos vins de la finca Vinya Núria

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

PSalillas_MHonraCiclic

Pilar Salillas, enòloga i directora general de Lagravera, comenta el Molta Honra 2012 que Montse Guardiola (restaurant El Celler del Roser) marida amb Galtes de Porc. La directora de Lagravera explica com el concepte del vi Molta Honra ha evolucionat cap al nou vi biodinàmic Cíclic.

El vi negre Molta Honra, cupatge de selecció de Garnatxa i Cabernet Sauvignon i una criança en fusta de divuit mesos era l’aposta més ‘clàssica’ del celler Lagravera d’Alfarràs. “La Garnatxa aportava volum i frescor i el Cabernet, estructura. Amb un tipus de vi més Bordeus”, concreta l’enòloga.

Amb el temps, la consolidació de la viticultura biodinàmica a Lagravera, i el seguiment i coneixement del comportament d’una part de la Garnatxa de Vinya Núria, ha portat al celler lleidatà a apostar pel Cíclic un vi biodinàmic monovarietal de Garnatxa.

Amb el Cíclic, “a Lagravera busquem fer un vi de finca” diu Salillas. Així detalla que a Vinya Núria “hem anat veient que hi ha dues petites parcel·les de garnatxa que sempre han donat un estil de vi complex, sedós a la boca, i a la vegada certa concentració. Una qualitat que costa trobar en les garnatxes. Finor i concentració, a un mateix vi”.

Vinya Núria, és l’antiga gravera que dóna nom al celler, una finca d’onze hectàrees que el celler d’Alfarràs té a l’altra banda del riu Noguera Ribagorçana, al terme d’Algerri.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats