El maridatge del vi i el periodisme, present en el Congrés d’Osca

Comparteix:

Picture of Redacció

Redacció

Cartel de la mesa de debate sobre Periodismo de vino

Els periodistes i sommeliers Ramon Francàs (La Vanguardia) i Eva Vicens (Vadevi), i la directora del programa ‘Mesa y Descanso’, Mar Romero, debatran sobre l’auge del món vinícola a les diferents seccions informatives

La taula de debat, moderada per en Rafa Gimena, director de Como Pomona, es durà a terme dijous 24 de març al Palau de Congressos d’Osca, a partir de les 19.15 hores

Gimena impartirà, seguidament, el taller “Com descriure un vi sense saber de vins”, a les 20.00 hores

La realitat polièdrica del sector del vi forma part del programa del XXIII Congrés de Periodisme d’Osca, que recupera el seu format habitual els dies 24 i 25 de març al Palau de Congressos de la capital oscenca. L’auge del món vinícola i la informació especialitzada en les diferents seccions informatives compten amb una taula de debat moderada pel director de Com Pomona, Rafa Gimena, i protagonitzada pels periodistes i sommeliers Ramón Francàs, de La Vanguardia, i Eva Vicens, de Vadevi, i la directora del programa ‘Mesa y Descanso’ de Capital Radio, Mar Romero.

El periodisme generalista tradicionalment ha relegat el vi a una realitat informativa des d’una perspectiva econòmica i, en algun cas, cultural. L’auge del sector i el creixent interès per les diferents cares d’aquesta realitat tan polièdrica, com la festiva o el desenvolupament rural, ha incrementat el nombre de periodistes que s’obren pas en aquest àmbit sense una secció determinada.

Aquesta taula de debat estarà moderada pel periodista i tècnic superior en Enologia i Maridatge Rafa Gimena, que a més és director de l’agència de comunicació Missatges Gestió de Comunicació a què pertany el seu mitjà digital, Como Pomona. Aquesta sessió del Congrés, entre d’altres, amb la intervenció de Ramon Francàs, sommelier professional i periodista des de fa més de tres dècades de La Vanguardia. Francàs, a més de ser cavaller de mèrit del Serenísimo Capítulo del Vino i per l’Ordre des Coteaux de Champagne, ha rebut destacats reconeixements com el Premi Excel·lència Cava atorgat pel Consell Regulador del Cava, Premi Eugeni Molero i Premi Sant Raimon de Penyafort.

Eva Vicens, llicenciada en Periodisme i sommelier professional, se sumarà a aquest espai celebrat el 24 de març a partir de les 19.15 hores al Palau de Congressos de la capital oscenca. Vicens, que va dirigir Premis Vinar de Catalunya i, actualment, és directora del mitjà de comunicació digital Vadevi, compta amb experiència a diferents mitjans, agències i departaments de comunicació. També ha exercit com a responsable de comunicació de Homeless World Cup, una fundació de caire social a Edimburg.

Una altra de les veus expertes en aquesta taula de debat serà la de la periodista especialitzada en vins i gastronomia, Mar Romero, que presenta el programa ‘Mesa y Descanso’ a Capital Radio, a més de col·laborar en revistes com Planeta Vino o Gastronosfera. Romero compta a més amb distincions professionals com el Premi “Maitre Cinco Estrellas” i el Premi “Mirador del Vino”.

Taller “Com descriure un vi sense saber de vins”, per Rafa Gimena

Un cop finalitzada la taula de debat, el Congrés de Periodisme d’Osca celebrarà el taller “Com descriure un vi sense saber de vins”. L’ activitat, que començarà a partir de les 20.00 hores, estarà impartida pel periodista Rafa Gimena.

Aquest espai, que compta amb la col·laboració de l’Escola d’Hostaleria d’Osca i la DO Somontano, convidarà els professionals de la comunicació a perdre la por al tast sensorial i apropar-se a una activitat imprescindible per descriure organolèpticament un vi. Un exercici que si bé necessita pràctica i experiència, té unes pautes clares amb què poder iniciar-se. Per assistir a aquest taller és imprescindible estar inscrit a la nova edició del Congrés de Periodisme d’Osca.

Tornada al format i dates habituals

La importància del periodisme de vi, el paper de la dona en l’actualitat esportiva, l’explosió del periodisme gastronòmic i la reinvenció dels informatius de televisió són alguns dels temes que passaran per aquesta cita periodística que reunirà 37 ponents i professionals de la comunicació a diferents tallers, taules i converses celebrades el 24 i 25 de març al Palau de Congressos d’Osca. El programa ja es pot consultar, gairebé al complet, a la pàgina web.

Aquesta nova edició, inaugurada per la conferència de la periodista i segona dona a dirigir el diari El País, Pepa Bueno, ja té obertes les seves inscripcions, tant per assistir-hi de manera presencial com en línia. L’opció presencial, la matrícula general de la qual és de 120 euros, compta amb preus bonificats per a diferents col·lectius com a socis FAPE, desocupats, estudiants, i preassociats i associats de Periodistes d’Aragó. D’altra banda, la inscripció online té una quota a la seva matrícula general de 20 euros.

A més, a les novetats d’aquesta edició s’han obert dues convocatòries públiques per optar al Premi Blasillo de Huesca patrocinat per l’Ajuntament d’Osca que reconeix l’enginy a Internet i que aquest any compta amb una dotació econòmica de 3.000 euros, i per presentar-ne de nous projectes en aquest sector. Les sis iniciatives seleccionades en aquesta segona convocatòria formaran part duna de les taules rodones del programa.

Aquest Congrés de Periodisme està organitzat per l´Associació de Periodistes d´Aragó i compta amb el patrocini de l’Ajuntament d’Osca, la Diputació Provincial d’Osca, el Govern d’Aragó i Telefònica.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats