El Cava registra un nou rècord històric de vendes

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

Javier-Pages-president-de-la-DO-Cava-presentant-els-resultats-de-2023

Les vendes globals creixen fins als 252 milions d’ampolles.

El mercat interior ha catapultat les vendes de Cava durant el 2023 cap a una nova xifra rècord del seu registre històric, fregant-se els 252 milions d’ampolles (2,7 milions més que en 2022). Globalment, s’ha crescut un 1,09%. Les vendes en el mercat interior s’han incrementat un 4,02%, i s’han retret molt lleugerament en els mercats exteriors (0,25%), llastrades per la inflació en els principals mercats europeus i també per la caiguda de vendes als Estats Units, segons ha explicat avui dimecres, dia 20 de març, el president del Consell Regulador de la DO Cava, Javier Pagés. 


Pagés, ha volgur destacar la fortalesa del cava i assegura que “malgrat les turbulències econòmiques i geopolítiques, els nostres productes continuen recuperant terreny en el mercat nacional i incrementen posicions mentre els nostres principals competidors mundials han experimentat un sensible retrocés”. Alhora, Javier Pagés ha posat en valor l’esforç del sector en apostar per les produccions ecològiques. Així com veu amb optimisme el futur pròxim, malgrat els greus efectes causats per la persistent sequera, sempre que “siguem capaços de treballar conjuntament i crear riquesa en tota la cadena de valor del sector”.

El Consell Regulador de la D.O. Cava també subratlla el posicionament del cava com l’escumós que més va créixer a Espanya durant 2023 tant en volum (un 3,9%, representant el 87,7% del total) com en valor (un 10,6%, arribant al 78,8% del total). “L’augment d’escumosos de qualitat a Espanya reflecteix que el consumidor cada vegada aprecia i busca caves de més qualitat”, segons Javier Pagés.Alemanya, amb un creixement del 4,14% (es van importar en aquest mercat 31,1 milions d’ampolles) va liderar sòlidament el rànquing d’exportació per al cava. Els Estats Units es mantenen en segona posició amb 21,6 milions d’ampolles, malgrat un lleuger descens en les vendes un 13,48%. Com a tercer millor mercat se situa Bèlgica, on les vendes han crescut un 5,44% i han aconseguit els 22 milions d’ampolles. En un Regne Unit post-Brexit el cava va vendre 16,8 milions d’ampolles l’any passat, i experimenta un creixement d’un 5,38%. I espectaculars han estat les xifres obtingudes en el mercat brasiler durant 2023: amb un increment de vendes del 75,82%, si bé encara només es venen en aquest mercat emergent 1,9 milions d’ampolles de cava.

Si hi ha una categoria que ha destacat molt especialment és la dels caves ecològics. L’èxit de l’aposta de la DO Cava per l’ecologia, la sostenibilitat i els productes de major valor afegit amb llargues criances dona proves d’uns creixements sense precedents. La categoria de Cava ecològic sobresurt, fruit de la nova normativa que assenyala l’any 2025 com a decisiu perquè tota la categoria de Guarda Superior sigui 100% ecològica. Mentre que els productes obtinguts a partir d’una agricultura convencional van veure descendir les vendes en un 1,65%, els Caves ecològics van créixer un 24,59%. Ja es venen 32,3 milions d’ampolles amb certificat ecològic.

Entre les tendències destacables d’aquest 2023, els caves rosats aconsegueixen avançar posicions, creixent un 3,31% i aconseguint els 23,5 milions d’ampolles venudes. 2023 ha estat el primer any que han sortit al mercat caves de Guarda Superior amb la nova normativa de criança mínima de 18 mesos per als caves de Guarda Superior Reserva (15 mesos anteriorment), amb vocació ecològica procedents de vinyes específiques. Javier Pagés afirma que “la nova segmentació del cava ha donat un impuls al sector”, i també ha volgut posar en valor els creixents caves d’Elaborador Integral.

DO Cava, compromís amb l’origen, la terra i la sostenibilitat
Amb més d’un 70% de vendes internacionals, la DO Cava és una de les denominacions espanyoles que més exporta. Reuneix més de 38.000 hectàrees de vinya i a més de 6.200 viticultors. Els seus 349 cellers associades són presents en més de 100 països. La DO Cava pun tualitza que aquest escumós “s’elabora pel mètode tradicional amb un estricte compromís amb l’origen, la terra i la sostenibilitat”.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats