DO Terra AltaDO Terra Alta

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

Els turons i la depressió del riu Ebre formen un paisatge espectacular en aquesta comarca meridional. La vinya creix a les parts planes i a les fondalades de les valls seques. Es planta en terrasses naturals, en terrenys molt permeables que permeten un bon drenatge.
El clima és mediterrani amb una influència continental molt forta, les pluges són escasses i la insolació forta.
Aquestes característiques són òptimes per a la producció de vins de qualitat, i la Terra Alta està treballant per situar les seves elaboracions, conegudes històricament, entre les més prestigioses.
Predominen els vins blancs de garnatxa blanca i macabeu. Són potents i molt mediterranis, lleugers, de paladar fi. Els rosats i els negres, estructurats i amb personalitat, s’elaboren amb carinyena, garnatxa negra i garnatxa peluda, matisats amb ull de llebre. Els negres, sobris, amb cos i molt complexos. Els vins rancis i licorosos gaudeixen de renom.
Los cerros y la depresión del río Ebro forman un paisaje espectacular en esta comarca meridional. La viña crece en las partes planas y a las hondonadas de los valles secos. Se planta en terrazas naturales, en terrenos muy permeables que permiten un buen drenaje.
El clima es mediterráneo con una influencia continental muy fuerte, las lluvias son escasas y la insolación fuerte.
Estas características son óptimas para la producción de vinos de calidad, y la Terra Alta está trabajando para situar sus elaboraciones, conocidas históricamente, entre las más prestigiosas.
Predominan los vinos blancos de garnacha blanca y macabeo. Son potentes y muy mediterráneos, ligeros, de paladar fino. Los rosados y los negros, estructurados y con personalidad, se elaboran con cariñena, garnacha negra y garnacha peluda, matizados con ull de llebre. Los negros, sobrios, con cuerpo y muy complejos. Los vinos rancios y licorosos disfrutan de renombre.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats