DO MontsantDO Montsant

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

En forma d’anella, i amb la major part del territori dins de la comarca del Priorat –llevat d’algunes terres de la Ribera d’Ebre– Montsant es defineix com una Denominació d’Origen nova, moderna i activa.
El clima és mediterrani amb trets continentals. Les precipitacions són escasses i hi ha oscil·lacions acusades de temperatura, tot i que el sud és més càlid.
En els sòls, predominen les terrasses brunes sobre pissarres, i també s’hi poden trobar llicorelles.
Els ceps tenen un rendiment baix, una característica que defineix els vins d’aquesta zona i que els fa molt preuats.
Els vins negres, els més importants en quantitat, s’elaboren amb carinyena, garnatxa negra i ull de llebre sobretot, i també, per fer cupatges, amb cabernet sauvignon, garnatxa peluda, merlot, monastrell, picapoll negra y syrah. Són vins de guarda.
Els blancs s’elaboren preferentment amb garnatxa blanca i macabeu i, en menor mesura, amb chardonnay, moscatell, parellada i pansal.
També s’hi poden trobar rosats i licorosos.
En forma de anilla, y con la mayor parte del territorio dentro de la comarca del Priorat –salvo algunas tierras de la Ribera de Ebro– Montsant se define como una Denominación de Origen nueva, moderna y activa.
El clima es mediterráneo con rasgos continentales. Las precipitaciones son escasas y hay oscilaciones acusadas de temperatura, a pesar de que el sur es más cálido.
En los suelos, predominan las terrazas morenas sobre pizarras, y también se pueden encontrar llicorellas.
Las cepas tienen un rendimiento bajo, una característica que define los vinos de esta zona y que los hace muy preciados.
Los vinos tintos, los más importantes en cantidad, se elaboran con cariñena, garnacha negra y ull de llebre sobre todo, y también, para hacer cupages, con cabernet sauvignon, garnacha peluda, merlot, monastrell, picapoll negra y syrah. Son vinos de guarda.
Los blancos se elaboran preferentemente con garnacha blanca y macabeu y, en menor medida, con chardonnay, moscatel, parellada y pansal.
También se pueden encontrar rosados y licorosos.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats