Oli DOP Les GarriguesAceite DOP Les Garrigues

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

La zona de producció de l’oli d’oliva amb denominació d’origen “Les Garrigues” està constituïda pels termes municipals situats al sud de la província de Lleida, a les comarques de les Garrigues, el Segrià i l’Urgell.
Les varietats admeses són: l’Arbequina i la Verdiell. D’aquestes dues, un 90% com a mínim de les olives de quèc s’extrau l’oli ha de ser de la varietat Arbequina.
Segons l’època de recol·lecció es poden distingir dos tipus d’oli d’oliva amb la denominació d’origen “Les Garrigues”:afruitat i dolç. L’afruitat: prové d’una recol·lecció primerenca, és de color verdós, amb bastant cos i lleugerament amargant. El dolç: prové d’una recol·lecció més tardana, és de color groc i més fluid.
L’oli d’oliva emparat protegeix solament els olis d’oliva verges de qualitat extra que tinguin una acidesa inferior al 0,5% i un índex de peròxids màx. del 15%. Els envasos han de ser no metàl·lics, de capacitat no superior a 5 l i han de dur una etiqueta numerada expedida pel Consell Regulador. A l’etiqueta figurarà el nom “Denominació d’Origen Protegida Les Garrigues”, el logotip de la denominació i el símbol comunitari.La zona de producción del aceite de oliva con denominación de origen “Les Garrigues” está constituida por los términos municipales situados al sur de la provincia de Lleida, en las comarcas de Les Garrigues, el Segrià y el Urgell.
Las variedades admitidas son: el Arbequina y la Verdiell. De estas dos, un 90% como mínimo de las olivas de las que se extrae el aceite tiene que ser de la variedad Arbequina.
Según la época de recolección se pueden distinguir dos tipos de aceite de oliva con la denominación de origen “Las Garrigues”: afrutado y dulce. El afrutado: proviene de una recolección temprana, es de color verdoso, con bastante cuerpo y ligeramente amargando. El dulce: proviene de una recolección más tardía, es de color amarillo y más fluido.
El aceite de oliva amparado protege solamente los aceites de oliva vírgenes de calidad extra que tengan una acidez inferior al 0,5% y un índice de peróxidos máx. del 15%. Los envases tienen que ser no metálicos, de capacidad no superior a 5 l y tienen que llevar una etiqueta numerada expedida por el Consejo Regulador. A la etiqueta figurará el nombre “Denominación de Origen Protegida Les Garrigues”, el logotipo de la denominación y el símbolo comunitario.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats