DO Formatge de l’Alt Urgell i la CerdanyaDO Queso del Alt Urgell y la Cerdaña

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

La zona de producció de la llet, així com la d’elaboració del formatge, està constituïda per les comarques de l’Alt Urgell i la Cerdanya. En aquestes comarques es va introduir la producció lletera la principi de segle arran de l’entrada de la fil·loxera, que va afectar tota la vinya, conreu que fins aquell moment era l’activitat agrícola principal de la zona.
El formatge emparat per aquesta denominació d’origen protegida és un formatge elaborat exclusivament amb llet de vaca pasteuritzada, madurat, de pasta premsada no cuita. La pasta és de color crema o “marfil” de textura tendra i cremosa, d’aroma dolç i penetrant, gust franc, suau, agradable i molt característic amb escorça natural de color marró clar.La zona de producción de la leche, así como la de elaboración del queso, está constituida por las comarcas del Alt Urgell y la Cerdaña. En estas comarcas se introdujo la producción lechera la principio de siglo a raíz de la entrada de la filoxera, que afectó toda la viña, cultivo que hasta aquel momento era la actividad agrícola principal de la zona.
El queso amparado por esta denominación de origen protegida es un queso elaborado exclusivamente con leche de vaca pasteurizada, madurado, de pasta prensada no cocida. La pasta es de color quema o “marfil” de textura tierna y cremosa, de aroma dulce y penetrante, gusto franco, suave, agradable y muy característico con corteza natural de color marrón claro.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats