DOP Avellana de ReusDOP Avellana de Reus

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

La zona de producció de les avellanes és constituïda pels termes municipals de les comarques del Baix Camp, l’Alt Camp, el Tarragonès, el Priorat, la Conca de Barberà i la Terra Alta. Aquest conreu es va introduir al final del segle XIX per suplir el conreu de la vinya que va ser destruït per la fil·loxera.
Les avellanes protegides per la denominació d’origen han de ser les varietats tradicionalment conreades a la zona de producció: Negreta, Pauetet, Gironella, Morella i Culplana. D’aquestes varietats, la negreta és la més conreada.
Les avellanes protegides per la denominació d’origen es poden presentar en tres formes: avellana amb closca, avellana en gra i avellana torrada. Les avellanes sempre han de presentar-se calibrades o crivellades i han de tenir uns diàmetres determinats.
Les avellanes es presenten envasades i a l’etiqueta han de figurar, a més de les mencions que exigeix la legislació vigent, el nom “Avellana de Reus. Denominació d’Origen Protegida”, el logotip de la denominació i el símbol comunitari, a més del tipus de presentació que correspongui: avellana amb closca, en gra o torrada. La zona de producción de las avellanas está constituida por los términos municipales de las comarcas del Baix Camp, el Alt Camp, el Tarragonès, el Priorat, la Conca de Barberà y la Terra Alta. Este cultivo se introdujo al final del siglo XIX para suplir el cultivo de la viña que fue destruido por la filoxera.
Las avellanas protegidas por la denominación de origen tienen que ser las variedades tradicionalmente cultivadas a la zona de producción: Negreta, Pauetet, Gironella, Morella y Culplana. De estas variedades, la negreta es la más cultivada.
Las avellanas protegidas por la denominación de origen se pueden presentar en tres formas: avellana con caparazón, avellana en grano y avellana tostada. Las avellanas siempre tienen que presentarse calibradas o acribilladas y tienen que tener unos diámetros determinados.
Las avellanas se presentan envasadas y a la etiqueta tienen que figurar, además de las menciones que exige la legislación vigente, el nombre “Avellana de Reus. Denominación de Origen Protegida”, el logotipo de la denominación y el símbolo comunitario, además del tipo de presentación que corresponda: avellana con caparazón, en grano o tostada.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats