Mantega de l’Alt Urgell i la CerdanyaMantequilla del Alt Urgell y la Cerdaña

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

La zona de producció de la llet utilitzada per a l’elaboració de la mantega, així com la mantega, està constituïda per les comarques de l’Alt Urgell i la Cerdanya. En aquestes comarques es va introduir la producció lletera a principis de segle arran de l’entrada de la fil·loxera que va afectar tota la vinya, conreu que dins aquell moment era l’activitat agrícola principal de la zona. En l’elaboració de la mantega es poden utilitzar nata de llet de vaca pasteuritzada i ferments làctics mesòfils. Així, no s’admet l’ús de cap classe de colorant.
La mantega emprada per aquesta denominació està elaborada exclusivament amb llet de vaca de raça frisona.
La llet es sotmet a un procés de desnatat, i la nata obtinguda es refreda fins a 16ºC -18ºC. Posteriorment, la nata arriba als dipòsits de maduració on serà sembrada amb uns cultius mixtos de ferments làctics mesòfils. La maduració de la nata té una durada de 48 hores, en la qual s’aconsegueix l’aroma característica i pròpia. Després del batut de la nata, madura fins aconseguir una mida de gra com d’un gra d’arròs, es procedeix a l’amassat fins a obtenir un bloc compacte de mantega. La zona de producción de la leche utilizada para la elaboración de la mantequilla, así como la mantequilla, está constituida por las comarcas del Alt Urgell y la Cerdaña. En estas comarcas se introdujo la producción lechera a principios de siglo a raíz de la entrada de la filoxera que afectó toda la viña, cultivo que en aquel momento era la actividad agrícola principal de la zona. En la elaboración de la mantequilla se pueden utilizar nata de leche de vaca pasteurizada y fermentos lácteos mesófilos. Así, no se admite el uso de ninguna clase de colorante.
La mantequilla empleada por esta denominación está elaborada exclusivamente con leche de vaca de raza frisona.
La leche se somete a un proceso de desnatado, y la nata obtenida se enfría hasta 16ºC -18ºC. Posteriormente, la nata llega a los depósitos de maduración donde será sembrada con unos cultivos mixtos de fermentos lácteos mesófilos. La maduración de la nata tiene una duración de 48 horas, en la cual se consigue el aroma característico y propio. Después del batido de la nata, madura hasta conseguir una medida de grano cómo de un grano de arroz, se procede al amasado hasta obtener un bloque compacto de mantequilla.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats