DO Costers del SegreDO Costers del Segre

Comparteix:

Picture of Como Pomona

Como Pomona

El territori de Costers del Segre abasta terrenys de les comarques del Pallars Jussà, el Segrià, l’Urgell, les Garrigues, la Noguera i la Segarra. S’hi distingeixen sis subzones: Raimat, Segrià, Pallars Jussà, les Garrigues, Vall de Riu Corb i Artesa. El contrast tèrmic del clima continental s’accentua amb una insolació elevada i una pluviositat escassa. Cada subzona presenta diferències climàtiques i de sòl. El nexe dels Costers del Segre és el caràcter del seus viticultors i la tecnologia de primera línia, moderna i innovadora.
Els negres de cabernet sauvignon, pinot noir, merlot i ull de llebre encapçalen la diversitat de vins que s’hi elaboren. Són potents, equilibrats i estructurats.
Els rosats d’ull de llebre, merlot i cabernet sauvignon són frescos i fruitosos. Els blancs són clàssics, elaborats amb macabeu, xarel·lo i parellada, o moderns, de chardonnay, sauvigon blanc o riesling. La producció de raïm blanc es destina sobretot a l’elaboració de cava.El territorio de Costers del Segre alcanza terrenos de las comarcas del Pallars Jussà, el Segrià, el Urgell, Les Garrigues, la Noguera y la Segarra. Se distinguen seis subzonas: Raimat, Segrià, Pallars Jussà, Les Garrigues, Vall de Riu Corb y Artesa. El contraste térmico del clima continental se acentúa con una insolación elevada y una pluviosidad escasa. Cada subzona presenta diferencias climáticas y de suelo. El nexo de los Costers del Segre es el carácter del sus viticultores y la tecnología de primera línea, moderna e innovadora.
Los negros de cabernet sauvignon, pinot noir, merlot y ull de llebre encabezan la diversidad de vinos que se elaboran. Son potentes, equilibrados y estructurados.
Los rosados de ull de llebre, merlot y cabernet sauvignon son frescos y afrutados. Los blancos son clásicos, elaborados con macabeu, xarel·lo y parellada, o modernos, de chardonnay, sauvigon blanc o riesling. La producción de uva blanca se destina mayoritariamente a la elaboración de cava.

Comparteix:

Feu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Articles Relacionats